|

Alimentația elevilor. Ce trebuie să mănânce pentru a fi activi și a se concentra la școală

school-dinnersa masa elevi copii scolari mancareAlimentaţia sănătoasă este recunoscută ca având un rol important în dezvoltarea armonioasă a copilului, dar şi pentru a-i ajuta să se concentreze la şcoală.

Specialiştii spun că performanţa şcolară a copiilor este influenţată atât de activitatea zilnică, dar şi de alimentaţie. Elevii află şi asimilează în fiecare zi o mulțime de informaţii noi, iar creierul lor trebuie să se concetreze intens pentru a rezolva probleme tot mai dificile la matematică, fizică sau chimie, pentru a reţine toate evenimentele de interes din istoria poporului român, dar şi pentru a localiza pe hartă orice regiune, despre care trebuie să vorbească liber şi corect din punct de vedere gramatical, scrie portalînvăţământ.ro.

Astfel, părinţilor le sunt utile o serie de recomandări

Micul dejun

Prima masă a zilei este cea mai importantă şi este cea care furnizează copiilor energie şi putere de concentrare pentru activitatea şcolară, dar şi pentru cea din timpul liber. Un mic dejun pentru elevi este indicat să conţină carbohidraţi, calciu, minerale, vitamine şi proteine. Recomandarea pentru începutul de zi este un bol cu lapte sau iaurt cu cereale/ un ou fiert cu brânză şi o felie de pâine prăjită/fructe şi legume, potrivit sursei citate.

Pauzele de la şcoală

După ce au consumat energie la clasă, elevii să consume în pauze orice aliment pe care îl găsesc la chioşcul şcolii sau cu care sunt serviţi de către colegi. Recomandarea este să fie obişnuit copilul micuţul să îşi aleagă singur un meniu sănătos şi să evite în mod special chips-urile, biscuiţii, produsele de fast food şi patiserie şi băuturile carbogazoase. Gustarea de acasă poate fi un sandviş care să conţină şi salată verde, felii de roşie sau castraveţi.

Cină

Masa de la sfârşitul zilei ar trebui să fie cu două-trei ore înainte de culcare. În ceea ce priveşte meniul, se pot servi diferite tipuri de salate: de crudităţi, grecească, de fasole cu pătrunjel ori grătar cu legume sau peşte cu legume.

Activităţi zilnice

Nu trebuie să uitaţi de activităţile sportive. Au un rol important şi elimină posibilitatea apariţiei obezităţii. Recomandarea este de practicare a unui sport încă de la vârste mici: înot, fotbal, dans, tenis.

sursa: portalinvatamant.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594337avatar Publicat de pe 12 septembrie 2017 şi actualizat pe 12 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicusor: Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in...
  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI