Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alimentele gratuite de la UE vor fi distribuite beneficiarilor din Alba Iulia, la începutul lunii decembrie. Vezi ce va conține un pachet

Publicat

Alimentele gratuite de la Uniunea Europeană, destinate persoanelor defavorizate vor fi distribuite în Alba Iulia, cel mai probabil, la începutul lunii decembrie. Până în prezent, în oraș au ajuns doar patru dintre cele 11 alimente prevăzute în pachetele cu ajutoare. Restul produselor vor sosi, pe rând, până la sfârșitul lunii noiembrie, iar, când pachetele vor fi complete, va începe distribuția.

„Până acum am primit doar patru din 11 produse. În momentul în care le voi primi pe toate, vom da drumul la distribuție. Cel mai probabil pe sfârșitul lui noiembrie le vom primi pe toate. Mai repede nu avem ce distribui. Până acum au sosit făina de mălai, zahărul, orezul și roșiile în bulion”, a declarat directoarea Serviciului de Asistență Socială Alba, Adela Cristescu.

Ce conține un pachet cu alimente de la UE?

Pachetele cu alimente de la UE vor conține: 14 kg făină, 4 kg mălai, 0,8 kg paste făinoase, 0,5 kg biscuiți, 7 kg orez, 7 l ulei, 1 kg fasole boabe, 2 cutii mazăre, 1 cutie bulion, 1 cutie roșii în bulion, 3 kg zahăr.

Unde se distribuie alimentele în Alba Iulia?

Pentru a ridica alimentele, beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul și actul doveditor al încadrării în categoria socială beneficiară (cupon de pensie, certificat de handicap, etc) pe strada Libertății nr. 21, la Cantina de Ajutor Social, în curte cu Centrul de Zi pentru vârstnici. Acolo vor primi un bon cu care trebuie să meargă la punctul de distribuire a alimentelor, la depozitul de lângă gară, pe strada Iașilor. Punctul de distribuire va fi semnalizat cu săgeți și indicatoare.

Cine beneficiază de pachetele cu alimente?

În Alba Iulia, 5.145 persoane vor beneficia de aceste produse. Acestea sunt categoriile de persoane care vor primi alimente de la UE:

  • şomerii înregistraţi la AJOFM,
  • persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, neinstituționalizați,
  • pensionarii cu venituri lunare sub 400 lei,
  • beneficiarii de ajutor social,
  • invalizii şi veteranii de rãzboi,
  • vãduvele de rãzboi,
  • persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961,
  • persoanele persecutate din motive politice de dictatura instauratã cu începere de la 6 martie 1945
  • persoanele deportate în strãinãtate ori constituite în prizonieri,
  • eroii-martiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989,
  • persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987,
  • persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber profesionist – artişti interpreţi sau executanţi, pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publicã, soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurãrilor sociale pentru agricultori ale cãror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se aflã sub 400 lei/lunã.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: DE ASTĂZI se distribuie alimentele gratuite de la UE. Vezi categoriile sociale beneficiare și programul | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax