Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Alina Gorghiu este preşedinte unic PNL. Daniel Buda, împuternicit de fostul PDL să semneze listele pentru parlamentare. Decizii după demisia lui Vasile Blaga

Publicat

alina gorghiu La consultările interne din PNL de la Bucureşti de sâmbătă, aripa democrat-liberală a renunţat la funcţia de copreşedinte, rămasă vacantă după demisia lui Vasile Blaga, astfel că Alina Gorghiu va rămâne unicul lider al acestui partid până la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

Daniel Buda, europarlamentar și președinte al PNL Cluj va fi împuternicit să semneze listele de candidați pentru alegerile parlamentare, în calitate de prim-vicepreşedinte.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a fost ales şeful campaniei electorale a partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

UPDATE: Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal va fi organizat sâmbăta viitoare (8 octombrie) pentru validarea deciziei privind preluarea președinției unice de către Alina Gorghiu și împuternicirea europarlamentarului Daniel Buda ca să semneze listele pentru alegerile parlamentare. La CNC participă organizațiile județene, parlamentari, europarlamentari, aleși locali și delegați din toate filialele PNL.

„Cu această ocazie, poate fi considerată închisă fuziunea în cadrul partidului. Avem preşedinţi unici, de la conducerea centrală, până la nivelul teritoriului. Listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, convenite până acum, nu suferă nici un fel de modificări şi sunt finalizate în proporţie de 98 la sută, la nivelul judeţelor. Toate deciziile care s-au luat acum au fost pentru unitatea partidului. PNL, ca partid, este unit, mergem înainte şi vom câştiga”, a declarat Florin Roman, pentru Alba24, după încheierea consultărilor de la Bucureşti.

Potrivit acestuia, la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare din 8 octombrie vor participa circa 400 de delegaţi PNL din ţară, urmând ca, la sfârşitul lunii octombrie, să aibă loc o nouă reunire a CNC, cu aproximativ 4-5000 de delegaţi, în cadrul căreia va fi făcută lansarea candidaţilor la parlamentare, în prezenţa premierului susţinut de PNL.

Vezi şi Mircea Hava şi Florin Roman participă la consultările interne din PNL, de la Bucureşti, după demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului

Alina Gorghiu a declarat, înaintea luării deciziei că va susţine orice variantă pe care colegii ei o vor prezenta în Biroul Politic Naţional.

Decizia de a-l mandata pe Buda să semneze listele a venit ca urmare a prevederilor din statutul PNL care cer ca listele de candidaţi să poarte două semnături. Varianta adoptată este asemănătoare fuziunii din filiale, unde preşedinţia unică a fost completată de o funcţie de prim-vicepreşedinte, din partea celuilalt partid, cu puteri de decizie. Daniel Buda este şi preşedintele comisiei de etică şi integritate şi oricum soluţiona problemele care urmau să apară în privinţa listelor la parlamentare. Astfel, el va contrasemna această listă în calitate de prim-vicepreşedinte. Liderii PNL şi cei ai fostului PDL s-au reunit într-o nouă şedinţă, începând cu ora 18.00, la care participă şi Alina Gorghiu, care a revenit sâmbătă după-amiază dintr-o călătorie pe care a efectuat-o la Paris.

Fostul copreşedinte Vasile Blaga le-a transmis liderilor PDL că varianta cea mai bună, în acest moment, este ca Alina Gorghiu să rămână lider unic al partidului pentru a arăta unitate în pragul alegerilor.

Vasile Blaga a demisionat miercuri, 28 septembrie, din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Reamintim că DNA a dispus în cazul său urmărirea penală pentru trafic de influenţă, având ca scop obţinerea de „bani pentru partid”. A fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, însă Blaga a contestat decizia şi asupra acesteia se va pronunţa Înalta Curte, cel mai probabil luni.

surse: digi24.ro, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax