Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Altă nominalizare pentru Ministerul Justiţiei: Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Noua propunere pentru Ministerul Justiției este Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană. Aceasta a intrat la audieri în comisii la Parlament.

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a confirmat că premierul desemnat a nominalizat-o pe Raluca Prună pentru funcţia de ministru al Justiţiei, după ce a retras susţinerea pentru Cristina Guseth.

După retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justiţiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii şi director juridic la BRD, a venit la Parlament în cursul dimineţii de marţi. El a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia.

În cele din urmă, decizia a fost ca Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, să fie desemnată candidat pentru funcţia de Ministru al Justiţiei.

„Am primit la Birourile permanente reunite de la premierul desemnat retragerea doamnei Cristina Guseth și propunerea Ralucăi Prună pentru funcția de ministru al Justiției”, a spus Chelaru la finalul ședinței Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

El a adăugat că Prună va fi audiată la ora 11.00 de comisiile de specialitate din Parlament, iar la ora 12.30 va avea loc ședința de plen reunit.

Raluca Alexandra Prună este licenţiată în Drept şi Filosofie, membru fondator al Transparency International Romania şi al Societăţii pentru Justiţie.

Membru în Baroul Bucureşti, din 2000 a devenit membru al delegaţiei CE la Bucureşti (jurist), apoi în 2004, dupa încheierea negocierilor pentru aderare, a plecat la Bruxelles, unde a fost jurist lingvist la Consiliul Europei (a participat la traducerea tratatului de aderare a României la UE). Din 2007, a activat la Direcţia Justiţie, liberate şi securitate a CE (probleme privind frontiera externă, refugiaţi), apoi la unitatea de combatere a crimei organizate şi anticorupţie. De asemenea, a fost timp de trei luni asistent al Monicăi Macovei (deputat european). Din 2010, a fost la Direcţia generală CE pentru antreprenoriat şi industrie.

surse: agerpres, gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax