Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alte şase decese din cauza gripei. Peste 90.000 de îmbolnăviri la nivel naţional. 14 cazuri de gripă confirmate, în Alba

Publicat

harta gripa feb 2017 Şase noi decese din cauza gripei au fost înregistrate la nivel naţional, în perioada 30 ianuarie – 5 februarie, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul cazurilor de infectii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii este de aproape 100.000, cu 5,8% mai multe faţă de perioada similară de anul trecut.

Potrivit CNSCBT, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă. Au fost înregistrate 6 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 5 cu tipul A, subtip H3 şi unul cu tipul A(H1)pdm09. Din cele cinci cazuri de AH3, două au fost înregistrate în ianuarie.

Numărul total de decese cu virus gripal este 20, din care 18 cu tipul A, subtip H3, unul cu A(H1)pdm09 şi unul cu tipul A, nesubtipat. Unul dintre cazurile de deces a fost la grupa de vârstă 0-1 an, două la 15-49 ani, două la 50-64 ani şi 15 la grupa de vârstă peste 65 ani.

Şase persoane care au murit erau din Bucureşti, câte trei din Olt şi Iaşi, două din Cluj şi câte una din Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Mureş, Prahova şi Suceava.

18 dintre persoanele decedate (60%) au avut conditii medicale pre-existente, iar niciuna nu fusese vaccinată.

Din datele CNSCBT, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu tendinţă de extindere regională în zona de sud şi sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dolj), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani), cu răspândire locală (Alba, Arad, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 96.424, cu 5,8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (91.127) şi cu 5,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (102.171).

În săptămâna 30 ianuarie-5 februarie, la nivel naţional s-au înregistrat 252 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 376 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2016.

De asemenea, au fost 15 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 20 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu 4 mai multe faţă de săptămâna precedentă.

De la începutul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a SARI au fost confirmate cu laboratorul 459 cazuri de gripă, 14 dintre ele în judeţul Alba (de tipul A subtip H3).

Până la data de 5 februarie, au fost vaccinate antigripal 492.254 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax