Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de aproape 2 milioane lei după controale Antifraudă din weekend. Verificările, după sesizări la TelVerde

Publicat

masina antifrauda ANAF precizează că inspectorii Antifraudă au dat amenzi de aproape 2 milioane de lei în urma unor controale derulate în weekend. Contribuabilii vizaţi au fost selectaţi în urma sesizărilor primite la TelVerde.

În perioada 27– 28 iunie, au fost efectuate acţiuni de control la 259 contribuabili care îşi desfăşoară activitatea în zone cu risc fiscal, în care au fost implicaţi 394 inspectori antifraudă, transmite ANAF, într-un comunicat de presă.

Selecția contribuabililor care au fost verificați a avut la bază exclusiv sesizările primite la TelVerde și analiza de risc făcută de compartimentele de specialitate, potrivit aceleiaşi surse.

În urma acţiunilor de control, au fost aplicate 373 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.886.500 lei, în mare măsură cu ocazia verificărilor privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienţa legală a mărfurilor.

De asemenea, au fost efectuate confiscări de numerar, venituri ilicite şi bunuri, valoarea estimată a acestora fiind de 33.467 lei (28.219 lei numerar, venituri ilicite 2.039 lei şi 3.209 lei valoare estimată bunuri).

A fost dispusă suspendarea activităţii pentru trei operatori economici: unul dintre aceste cazuri a fost pentru nedotarea cu aparat de marcat electronic fiscal.

“În paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, acțiunile Direcției Antifraudă Fiscală pentru verificarea modului în care sunt respectate obligațiile legale de a utiliza casa de marcat electronică fiscală și de a emite bon fiscal vor continua în același ritm”, precizează ANAF.

Serviciul TelVerde este destinat primirii apelurilor telefonice şi înregistrarii sesizărilor privind refuzul de eliberare a bonurilor fiscale de către comercianți.

Numărul de telefon 0800 800 085 poate fi apelat, gratuit, 24 de ore din 24.

Apelantul va fi preluat, la orice oră, de către un operator al Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală.

În cazul în care linia este ocupată mesajul este: “În prezent toți operatorii sunt angajați în dialog cu cetățenii, vă rugăm să așteptați până când unul dintre operatori va prelua apelul dumneavoastră. În cel mai scurt timp, unul din operatori va prelua apelul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax