Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Amenzi de peste 200.000 de lei şi 38 de permise de conducere reţinute de poliţiştii din Alba. Dosare penale pentru conducere fără permis

Publicat

pompier

În primele trei zile ale acestei săptămâni, poliţiştii din Alba au acordat amenzi de peste 200.000 de lei, au reţinut 38 de permise de conducere, 39 de certificate de înmatriculare şi au constatat 14 infracţiuni la regimul rutier. Au fost deschise dosare penale pentru conducere fără permis sau cu autorizaţie provizorie de circulaţie expirată.

În perioada 26-28 noiembrie, poliţiştii rutieri împreună cu cei de ordine publică din judeţul Alba au desfăşurat o acţiune ce a avut drept scop reducerea riscului rutier şi menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Acţiunea a fost coordonată de Direcţiile Rutieră şi Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, fiind folosite toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pe arterele rutiere ale judeţului şi în principal pe cele care prezintă risc rutier ridicat.

În această perioadă, poliţiştii au aplicat 1.584 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 224.030 lei, din care 1.541 pentru încălcări ale prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice. Cele mai multe dintre sancţiunile contravenţionale, 426, au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Au fost reţinute 38 de permise de conducere – 23 pentru depăşire neregulamentară, unul pentru consum de alcool şi şase pentru neacordare de prioritate -, 39 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 14 infracţiuni la regimul rutier.

Joi, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş l-au identificat pe I.A., de 62 de ani, din Petreşti, în timp ce conducea un autoturism,  pe DJ 704 A, pe raza localităţii Răchita, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

La Teiuş, poliţiştii l-au depistat pe P.I., de 42 de ani, din Geoagiu de Sus, judeţul Alba, în timp ce conducea pe DN1, un autoturism a cărei autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată.

Faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La Blaj, la ora 20.20, poliţiştii rutieri au oprit pentru control, pe strada 6 Martie, un autoturism condus de C.T., de 54 de ani, din Bucerdea Grînoasă. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că autoturismul condus de bărbat avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată, motiv pentru care, faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax