Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi în valoare de peste 5.500 de lei aplicate de inspectorii ITM Alba. Rezultatele controalelor din teren

Publicat

itm alba

itm albaInspectorii ITM au aplicat amenzi în valoare de peste 5.500 de lei în urma controalelor desfășurate în perioada 22-26 august. Inspectorii nu au depistat persoane care munceau la negru.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 28 de unități cu 610  salariați ai angajatorilor controlați. S-au constatat 58 de deficiențe și s-au aplicat 7 sancțiuni din care 3 amenzi în valoare de 2.100 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale: Primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; neacordarea repausului săptămânal; neconducerea corecta a evidenţei timpului lucrat ; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii;
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 28 de unități și au fost constatate 52 de deficiențe. Inspectorii ITM au aplicat 12 sancțiuni din care o amendă în valoare de 3.500 de lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax