Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi pentru staționarea pe trotuar: Poliția locală a sancționat mai mulți șoferi din Alba Iulia cu sume între 100 și 300 lei

Publicat

Poliţia Locală a municipiului Alba Iulia îi avertizează pe cetăţenii municipiului Alba Iulia să nu oprească sau să staţioneze autovehiculele pe care le conduc pe trotuare şi alei pietonale. În urma a numeroase sesizări, polițiștii au intervenit pe mai multe străzi din oraș și au aplicat amenzi pentru staționare neregulamentară. Aceștia reamintesc că, potrivit unei hotărâri emise de Consiliul Local, sancțiunile pentru această contravenție sunt cuprinse între 100 și 300 lei.

Decizia luată de Consiliul Local al municipiului Alba Iulia prin HCL 299/2006 prevede la capitolul „g” punctul 10: „Oprirea/staţionarea autovehiculelor pe trotuare, zone verzi, scuaruri, insule de dirijare a circulaţiei, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, în dreptul rampelor pentru ridicat gunoiul, containerelor, hidranţilor sau în dreptul dispozitivelor destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii”constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei”.

În urma a numeroase sesizări, poliţiştii locali au acţionat în aceste zile pe străzile Avram Iancu, Iaşilor, Siretului, Plevnei, Traian şi alte artere care au fost reabilitate recent.

„Chiar dacă mulţi dintre cetăţenii care au calitatea de conducător auto invocă prevederile HG 1391/2006 – regulamentul de aplicare al O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, le aducem acestora la cunoştinţă că acelaşi regulament, la articolul 144 aliniatul (2), spune că administratorul drumului public este cel care decide dacă şi cum poate opri sau staţiona pe trotuar un autovehicul care circulă pe un drum public pe care îl are în administrare”, a declarat Ioan Vodă, şeful Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. moderatorul de serviciu

    marți, 06.11.2012 at 18:01

    @Pilu, multam de atentionare

  2. Cristi V

    miercuri, 07.11.2012 at 08:46

    In sfarsit!
    Poate asa se vor mai civiliza soferii.
    Spor la mai multe amenzi!!

  3. Claudiu

    miercuri, 07.11.2012 at 09:51

    foarte bine, era si cazul,nu mai ai loc pe trotuare de masini parcate aiurea.

  4. ioana

    luni, 10.08.2015 at 23:27

    iei amenda si daca parchezi pe trotuar in fata casei tale!este corect ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax