Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi pentru transportatori de la IPJ Alba: Peste 150 de şoferi sancţionaţi pentru abateri. Trei dintre ei au rămas şi fără permise

Publicat

pol

filtru politie Peste 150 de şoferi de autovehicule de transport marfă sau persoane au fost amendaţi de poliţiştii din Alba, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere. Trei dintre ei au rămas şi fără permise. Activitatea de control s-a desfăşurat în perioada 9-15 februarie, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), transmite IPJ Alba.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au constatat 159 de abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 18.427 lei. Au fost reţinute trei permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare.

Au fost sancţionaţi 135 de transportatori de marfă din care 37 pentru viteză excesivă, unul pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru depăşire neregulamentară, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, patru pentru lipsa documentelor, patru pentru neasigurarea încărcăturii şi 68 pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, pentru nereguli constatate la regimul transportului public de persoane, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, din care opt pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 10 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru lipsa ITP- ului şi patru pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax