Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor. Măsura vizează persoanele care sunt în proces cu ANAF

Publicat

anaf Guvernul vrea amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor, măsura vizând persoanele aflate în proces cu ANAF și fiind prevăzută într-un proiect de lege, care ar urma să fie discutat, miercuri, în ședință de Guvern.

„Miercuri trebuie să fie în ședința de Guvern un proiect de lege care să prevadă foarte clar că tot ce e în trecut până la 1 iunie, sume pe care există procese între ANAF și diverși contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, în general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru șoferi, deci toate cele în care noi ne aflăm într-o mulțime de procese, avem miercuri proiect de lege – sigur, Parlamentul urmează să-l dezbată, Camera Deputatilor e for decizional – și vrem să facem un moment T0: dom’le, până aici, ștergem, că a fost legislația bună sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costă mai mult decât banii pe care îi recuperăm, după care, de la 1, oricine greșește, plătește”, a spus Victor Ponta.

Agentia Națională de Administrare Fiscală a suspendat, săptămâna trecută, emiterea deciziilor privind regularizarea contributiilor de asigurari sociale de sănătate (CASS) pentru anul 2012, după ce unii contribuabili au fost înștiințați că au de plătit sume mai mari decât veniturile obținute.

Persoanele care obțin venituri din dobânzi, dividende sau chirii, indiferent de valoare, sunt obligate să achite contribuții de asigurări sociale de sănătate calculate la o bază lunară, care nu poate fi mai mică decât salariul minim brut pe țară.

În februarie, ANAF anunța că va emite din oficiu decizii de anulare a platii CASS, impuse anterior pentru persoanele fizice care nu aveau obligația acestei plăți, iar persoanele care au achitat banii vor avea dreptul la restituirea sumelor plătite. Procedura a fost decisă de Guvern, printr-un proiect de lege, după ce, la începutul anului, câteva mii de copii din toată țara care au alocațiile pe card au primit înștiințări de plată de la ANAF prin care sunt anunțați că au de achitat câte 468 de lei, reprezentând CAS pe anul 2012, printre cei notificați numărându-se copii de zece ani sau nedeplasabili.

sursa: realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cristina

    marți, 26.05.2015 at 10:01

    Da..sa dea amnistie daca le returneaza banii inapoi si celorlalti care au platiti deja taxele pe perioada respectiva de ce pentru unii muma si pentru altii ciuma??? Este iar o chestie data cu dedicatie????
    Asa vad eu tara lucrului bine facut. Ce unii sunt mai fraiesi si altii mai destepti??? Pai hai sa nu mai platim toti ca poate mai vine o amnistie..nu???

  2. Cristian

    marți, 26.05.2015 at 21:24

    Cristina, ai inteles gresit. Nu este o amnistie generala, este doar in cazuri de reconsiderare ca activitate dependenta. Amnistia de regula chiar si in NCP art 119 are efecte doar pe sumele neplatite citez:

    Amnistia înlătură răspunderea penală pentru fapta săvârşită. Dacă intervine după condamnare, ea înlătură şi executarea pedepsei pronunţate, precum şi celelalte consecinţe ale condamnării. Amenda încasată anterior amnistiei nu se restituie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax