Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF: De la 1 MARTIE, magazinele care nu emit bon fiscal vor avea activitatea SUSPENDATĂ și spațiul sigilat. Ce amenzi riscă operatorii economici

Publicat

bon fiscal De la 1 martie, Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor dispune suspendarea activității și sigilarea spațiului în cazul unităților care nu emit bon fiscal, potrivit noii proceduri de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării.

Noile sancțiuni prevăzute de lege pentru încălcarea acestor obligații sunt amenda contravențională de la 10.000 lei la 15.000 lei și suspendarea activității operatorului economic în punctul de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună și 3 luni.

„Procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării va fi dispusă în cazul în care inspectorii vor constata încălcarea următoarelor obligații legale: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziționate doar de la distribuitori autorizați sau unități acreditate; utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale; emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realității; întocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse /extrase în /din sertarul casei de marcat”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, noile sancțiuni prevăzute de lege pentru încălcarea acestor obligații sunt amenda contravențională de la 10.000 lei la 15.000 lei și suspendarea activității operatorului economic în punctul de lucru pentru o perioadă cuprinsă între o lună și 3 luni.

De asemenea, dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deținute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanțe, acestea se confiscă și se dispune amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.

La data suspendării unitatea este sigilată de echipa de control și se afișează la loc vizibil un anunț cu textul: <Activitate suspendată de Antifraudă — ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale>, iar pe durata suspendării unitatea rămâne sigilată.

Este important de menționat că plângerea nu mai suspendă executarea sancțiunilor dispuse pentru sancționarea abaterilor menționate, iar ruperea sigiliului constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de până la un an’, se mai spune în comunicat.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax