Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF pregăteşte o aplicaţie pe mobil pentru a se împrieteni cu contribuabilii. Când ar putea fi gata

Publicat

telefon mobil

telefon mobil android Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) lucrează la o aplicație pe mobil pentru a se împrieteni cu contribuabilii, care va fi gata în aproximativ o lună, iar pentru firme va lansa, în cel mult trei luni, un milion de email-uri personalizate pentru a le informa, a anunțat, marți, Dragoș Doroș, președintele instituției, într-o conferință de specialitate.

„Încercăm să facem și noi o aplicație. ANAF o să aibă o aplicație pe toate telefoanele mobile care nu o să dea informații spectaculoase, dar o să fie acolo și o să spună 10-15 lucruri importante și care să fie la îndemână. Asta este așa, de împrietenire și de informare. Sper să fie gata într-o lună de zile”, a spus Doroș, scrie Agerpres.ro.

El a precizat că ANAF are probleme în ceea ce privește comunicarea, iar în acest sens a amintit situațiile create cu Formularul 088.

„Am avut niște probleme cu comunicarea. Aici trec la Formularul 088. În vara asta au fost câteva situații în care companiile care încercau să desfășoare proiecte serioase și obținuseră finanțări importante pentru niște proiecte serioase s-au trezit că le-am suspendat codul de TVA. Una dintre ele chiar a fost prezentă pe media. Angajase vreo 50 de oameni, obținuse câteva milioane de euro ca să dezvolte un proiect important și atunci ANAF i-a suspendat codul de TVA. Toată lumea a fost revoltată. Vreau să vă zic cum stau lucrurile din perspectiva ANAF. Firma aceea, ca foarte multe altele, a început, ca orice vis antreprenorial, din sufragerie sau din dormitor și te duci la Registrul Comerțului să îți înregistrezi firma la tine acasă, la mama, la bunica, sau undeva într-o rezidență privată. Când ideea prinde contur și încerci să angajezi oameni te muți într-o clădire de birouri sau într-o facilitate de producție, dar sediul social declarat rămâne același care e lăsat în uitare pentru că avem multă treabă. Când începe o firmă ai multă treabă și nu are nimeni timp să vadă ce se întâmplă pe acolo, dar aceea este adresa oficială și comunicările ANAF cu compania respectivă se fac la acel sediu. În privința acestei firme s-au petrecut conform noului formular 088 niște modificări, cu finanțarea respectivă s-au schimbat niște acționari, a fost invitată firma la sediul ANAF ca să depună 088”, a explicat Doroș.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax