Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozitul pe reprezentanţă: sucursalele firmelor străine vor plăti 18.000 de lei la stat

Publicat

Orice reprezentanţă a unei/unor persoane juridice străine datorează un impozit anual în sumă de 18.000 lei, care se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până în ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementări ale Codului Fiscal. De asemenea, în vederea administrării unitare a impozitului pe reprezentanţă şi a prelucrării automate a declaraţiilor fiscale, printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice se propune aprobarea modelului şi conţinutului formularului 108 „Declaraţie privind impozitul pe reprezentanţă”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în situația înființării/desființării reprezentanței impozitul datorat pentru anul de impunere se calculează proporțional cu numărul de luni de funcționare a reprezentanței și se declară în termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost înfiinţată / desființată, după caz.

În vederea administrării unitare a impozitului pe reprezentanță și a prelucrării automate a declarațiilor fiscale, prin proiectul de ordin supus dezbaterii publice, se propune aprobarea modelului și conținutului formularului 108 “Declarație privind impozitul pe reprezentanță”, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia.

ANAF reamintește că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.25/2017, se modifică dispozițiile Capitolului III “Impozitul pe reprezentanţe” de la Titlul VI din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Modificările legislative au vizat, în principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea și plata impozitului anual datorat de reprezentanța unei/unor persoane juridice străine, autorizată să funcţioneze în România.

sursa: anaf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax