Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă în plină desfășurare: Mircea Hava și toți învinuiții din Dosarul subvențiilor „ilegale” de la STP, în vizită la DNA

Publicat

Primarul Mircea Hava devine deja un „oaspete” obișnuit al Direcției Naționale Anticorupție, al cărei sediu din Alba Iulia l-a „vizitat” luni dimineață, pentru a doua oară în interval de câteva zile. După ce, vineri, edilul local s-a prezentat la audieri însoțit de trei avocați, luni, acesta a trecut din nou pragul instituției. De altfel, unele surse susțin că, în următoarele ore, toate persoanele învinuite în Dosarul subvențiilor „ilegale” de la STP Alba Iulia se vor prezenta la audieri.

Nici luni, Mircea Hava nu a dorit să declare nimic reprezentanților presei, motivând că se află în prezența avocaților. Singura afirmație făcută de unul dintre apărători că sunt în desfăşurare cercetările (fără să precizeze însă în ce dosar), deoarece mai urmează să fie citați și alți martori. Precizăm că Hava și-ar fi angajat o firmă de avocatură din București pentru a-l reprezenta în proces.

Faptul că toți învinuiții din dosarul STP au fost citați luni, pentru audieri la sediul DNA ne confirmă că, într-adevăr, cercetările în acest dosar continuă și că este foarte probabil ca procurorii să finalizeze foarte curând materialul de acuzare. Mai mult, pe ordinea de zi a ședinței de CL de marți se află adresa înaintată de DNA Consiliului Local, prin care le cere consilierilor să se pronunțe dacă doresc să se constituie ca parte civilă în dosar, în contra învinuiților.

În dosar sunt învinuite 11 persoane în total: 8 din primărie, inclusiv Ioan Bogăţan şi Paul Voicu, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr şi alte trei persoane din cadrul STP, inclusiv directorul Stelian Nicola.

Este vorba despre acuzaţii privind prelungirea contractului cu STP şi acordarea unor subvenţii la transportul public din municipiu către pensionari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax