Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anchetă la AFIR de la Ministerul Agriculturii, după ce fondurile alocate pe infrastructură au fost epuizate în câteva minute

Publicat

teren agricolMinisterul Agriculturii a demarat o anchetă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), după ce a primit reclamaţii privind sesiunea de depunere online a proiectelor prin PNDR, pe două submăsuri pentru infrastructură. Fondurile alocate au fost epuizate în şase minute.

“În urma sesizărilor primite la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale referitoare la derularea sesiunilor de depunere on-line a proiectelor din data de 25.05.2016, aferente sub-măsurii 7.2 „Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică’’ – componenta rutier montan și non-montan și sub-măsurii 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice’’ – componenta drumuri agricole, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a dispus trimiterea corpului de control al MADR la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru anchetă”, transmite Ministerul Agriculturii, într-un comunicat.

De asemenea, precizează că, până la finalizarea anchetei, sesiunea de evaluare a proiectelor pentru aceste sub-măsuri a fost suspendată.

AFIR a anunţat că miercuri că fondurile alocate pentru Submăsura 4.3A – Infrastructura de acces agricolă si Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, componentele de infrastructură rutieră din zona montană și non-montană, aferentă sesiunii anuale 2016, au fost epuizate în primele şase minute de la deschiderea sesiunii.

Astfel, pentru sM 4.3A au fost depuse 25 de proiecte în valoare de 24,44 milioane de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse în judeţele Bistriţa Năsăud, Cluj, Dolj, Satu Mare şi Timiş.

Pentru sM 7.2 au fost depuse 46 de proiecte în valoare de 45 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din zona montană și 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro în celelalte zone.

Restul componentelor şi submăsurilor care dispun încă de alocare rămân deschise.

Miercuri, 25 mai, ora 9.00, a fost deschisă sesiunea de primire de proiecte pentru Submăsurile 4.3.A – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Infrastructura de acces Agricolă, 7.2 – Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Solicitanții de fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală au în 2016 la dispoziție peste 453 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, agricole sau forestiere şi protejarea patrimoniului cultural, anunţa AFIR.

Vezi şi AFIR: Peste 450 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural și protejarea patrimoniului cultural, în 2016

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax