Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANCHETE.ALBA24: Brăţările dacice furate din Munţii Orăştiei, prezentate ca probă la Curtea de Apel Alba Iulia şi expuse la Muzeul Unirii

Publicat

Brăţările dacice din aur furate din Munţii Orăştiei şi recuperate de autorităţile române de la traficanţii de comori au fost aduse la Alba Iulia pentru a fi prezentate în cadrul unei expoziţii la Muzeul Unirii, dar şi pentru a fi prezentate şi ca probă în procesul de la Curtea de Apel.

Brăţările sunt parte a expoziţiei „La hotarele Romei: daci, celţi, vandali” în perioada 24 mai – 24 iunie. Săptămâna viitoare, cele 13 brăţări dacice vor fi scoase din expoziţie şi duse la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi prezentate instanţei ca probă în procesul în care sunt judecaţi 11 inculpaţi din judeţul Hunedoara.

Autorităţile române au recuperate 13 din cele 15 brăţări dacice furate din siturile arheologice din Munţii orăştiei, în perioada 1998 – 2001. De asemenea au mai fost găsite două scuturi din fier, sute de monede dacice şi romane din aur şi argint, precum şi un colier şi o pereche de cercei din aur sustrase de la cetatea Căpâlna.

Citiţi mai multe detalii pe Anchete.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax