Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nicolae Moldovan, inspector la Finanţele din Alba, REŢINUT. Alt funcţionar ANAF audiat la Parchet

Publicat

finante Alba Doi funcţionari de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi divulgarea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Unul dintre ei a fost reţinut. Ambii au fost aduşi la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

UPDATE: Funcţionarul de la Finanţe Alba care a fost reţinut este N. Moldovan (inspector fiscal), însă acesta ar urma să fie cercetat în continuare sub control judiciar. Ar fi divulgat informaţii referitoare la conturi bancare, către o persoană suspectă de şantaj, în dosarul în care Poliţia a făcut, joi, percheziţii la Alba Iulia şi Bucerdea Grânoasă.

Vezi şi PERCHEZIȚII în Alba Iulia și Bucerdea Grânoasă, într-un dosar de şantaj, cu prejudiciu de 100.000 de euro. Cinci suspecți, REȚINUȚI

„Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe activități operative, ocazie cu care au fost puse în executare două mandate de aducere la sediul unității de Parchet, în vederea audierii, a numiților M.N. și T.F., funcționari cu funcții de execuție în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba, față de care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, folosirea în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase necuvenite și divulgare fără drept de informații ce nu sunt destinate publicității. Totodată, au fost ridicate înscrisuri, în legătură cu cauza, de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba”, informează DGA – Serviciul Judeţean Alba.

Potrivit anchetatorilor, „în luna iunie 2017, suspectul M.N. a folosit informații nedestinate publicității, cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj. În acest sens, M.N. a informat persoana respectivă că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deținute. În sarcina lui T.F. s-a reținut că a divulgat, inițial, aceste date colegului său M.N., în condițiile în care el a întocmit un răspuns solicitării organelor de cercetare penală.

Faţă de suspectul M.N. a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax