Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajată DGASPC Alba, trimisă în judecată pentru abuz în funcţie şi fals. A eliberat ilegal acte pentru încadrarea în grad de handicap a unui minor

Publicat

tribunal O angajată de la DGASPC Alba riscă să primească pedeapsă de închisoare cu suspendare, după ce a semnat acte pentru încadrarea în grad de handicap a unui minor, în locul altui funcţionar. De asemenea, potrivit procurorilor, în acest caz, un medic a emis certificatul fără a consulta copilul în cauză.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia va sesiza instanţa pentru confirmarea acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procuror cu inculpata C.A.M., cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu privire la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare, a cărei executare va fi suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 2 ani şi prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o durată de 60 zile, transmit procurorii.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt: “Inculpata C.A.M., în calitate de funcţionar în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a semnat înscrisuri, în numele altui funcţionar, şi a intermediat obţinerea certificatului medical pentru minorul B.C.I. de la medicul S.M. care, fără a consulta minorul, a emis certificatul medical, iar minorul B.C.I. a fost încadrat în gradul mediu de handicap fără a fi suspus unui consult medical.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”, se arată în comunicatul Parchetului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax