Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

Credite false la CAR CFR Teiuş. Angajata unui spital, condamnată la închisoare cu suspendare

avatar

Publicat

O angajată a Spitalului Municipal Târnăveni, la Resurse Umane, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals, în dosarul creditelor false, în valoare totală de 355.000 lei, la CAR CFR Cluj – Sucursala Teiuş. Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz este definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie 2015 – aprilie 2016, Claudia Bota a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanții CAR – CFR Cluj cu ocazia contractării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei.

“Pentru realizarea rezoluției infracționale, B.C. a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoștința acestora, depunând în acest sens adeverințe de salariu pe care le-a falsificat. Totodată, aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranți, angajați ai Spitalului Municipiului Târnăveni, fără cunoștința acestora, însoțite de adeverințe de salariat falsificate. Adeverințele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicității, obținute în cadrul atribuțiilor de serviciu”.

În acest caz, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au efectuat numeroase acte procedurale în cauză, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Prin decizia definitivă din 26 octombrie, în acest caz, Curtea de Apel Alba Iulia a contopit pedepsele aplicate în cazul inculpatei Claudia Bota, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare pe care a majorat-o la 3 ani închisoare.

“În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani calculat de la data pronunţării prezentei decizii În baza art.93 alin.1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere inculpata va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.93 alin.2 lit. b C.pen. obligă inculpata să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Mureş. În baza art. 93 alin.3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile în cadrul Primăriei Târnăveni – Servicii publice locale sau S. C. Compania Aquaserv S.A. Târgu Mureş – Sucursala Târnăveni – Servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare”, se mai arată în minuta deciziei publicate pe site-ul instanţei.

În acelaşi dosar, mai este judecată o casieră de la CAR CFR Cluj – Sucursala Teiuş, Mirela C.P. În cazul acesteia, instanţa a dispus rejudecarea cauzei, la Judecătoria Aiud.

Cele două au fost trimise în judecată în octombrie 2016: Claudia Bota, pentru comiterea infracţiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, iar Mirela C.P. casier al CAR – CFR Cluj – Sucursala Teiuș, pentru comiterea infracţiunilor de neglijență în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cazul casierei, procurorii au reţinut faptul că și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, predând sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularii de contract, respectiv inculpatei Claudia Bota.

image_pdfimage_print
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Infografic: România, țara cu miniștri mulți și realizări puține

avatar

Publicat

În România, chiar şi în domeniile cheie, mandatul unui ministru se scurge uneori la fel de repede ca o îngheţată pe caniculă.

Să facem o comparaţie între numărul de demnitari pe care i-au schimbat România şi Germania în ultimii 10 ani. Luăm pe rând câteva ministere extrem de importante. La Sănătate, din 2007 şi până astăzi, România a avut 14 miniştri. Germania, doar 4.

În acelaşi interval de timp, noi am avut 17 miniştri ai Educaţiei, iar nemţii doar 2. Finanţele noastre au fost în ultimul deceniu pe mâna a 15 miniştri, în vreme ce ale nemţilor au fost decise doar de 3. Transporturile au fost conduse în România, din 2007 până acum, de 16 demnitari, în vreme ce ale nemţilor doar de… 3.

Să ne uităm şi mai departe în timp.

În 27 de ani, adică din 26 decembrie 1989 până pe 13 noiembrie 2017, România a avut 30 de miniştri ai Sănătăţii, Germania în acelaşi interval de timp doar 10. La Educaţie noi am avut 25 de şefi, nemţii doar 7.

La Transporturi, noi ne lăudăm cu 30 de miniştri, nemţii doar cu 11. Iar la Finanţe, în vreme ce la Bucureşti au fost instalaţi rând pe rând 26 de demnitari, la Berlin doar 7.

Evident, numărul e relevant, dar poate important de precizat e şi faptul că la noi fiecare ministru a venit cu propria viziune, propriul plan în Minister şi, practic, tot ce lăsase predecesorul său a fost şters cu buretele.

sursa: realitatea.net

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cu credite în lei ar putea scăpa de ROBOR. Propunerea președintelui Asociației Române a Băncilor

avatar

Publicat

Românii cu credite în lei ar putea scăpa în curând de spaima creșterii indicatorului ROBOR. Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, va propune băncilor ca, în cazul creditelor oferite persoanelor fizice, costul acestora să nu mai fie „atât de puternic legat” de indicatorul ROBOR.

„Ar fi de dorit ca la creditele pentru persoane fizice să nu mai fie legat atât de puternic costul creditului de un indicator – ROBOR – care este atât de puţin controlat de către clienţi. Voi propune colegilor din ARB să avem o dezbatere mai amplă pe tema aceasta”, a spus Radu Gheţea, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, ROBOR, ca şi EURIBOR, n-ar trebui să mai apese atât de mult asupra clienţilor persoane fizice. „Ei ar trebui să fie mai bine protejaţi”, a mai spus liderul ARB.

Radu Ghețea a avansat ideea înlocuirii ROBOR cu modelul „prime rate” pe care băncile o acordă celor mai puţin riscanţi clienţi, la care se adaugă o marjă în funcţie de gradul de risc al clientului.

ROBOR la trei luni, indicele faţă de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a crescut în ultima perioadă de la 0,87% (cât era la începutul anului), până la 2,19%, vineri dimineață. Aceasta afectează puternic ratele pe care trebuie să le plătească împrumutaţii în lei.

sursa: realitatea.net

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Interdicția cumulării tipurilor de bursă pentru elevi este nejustificată

avatar

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, aduce în atenţia Ministerului Educaţiei posibilitatea cumulării burselor elevilor. Oferă argumente potrivit cărora bursele se acordă pentru situaţii diferite, iar elevii care sunt şi buni la învăţătură, dar au o situaţie materială precară, de exemplu, ar trebui să beneficieze de ambele tipuri de stimulente financiare de la minister.

În acest context, adresează întrebări ministrului Liviu-Marian Pop.

“Ordinul nr. 5.576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, actualizat, interzice posibilitatea cumulării tipurilor de bursă acordate elevilor (merit, performanță, sportive, sociale etc). Astfel, art. 18 din Ordin prevede că: ”(1) Un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o mai mare perioadă de timp.”

Interdicția cumulării tipurilor de bursă este nejustificată prin faptul că acestea au rațiuni de existență diferite, legiuitorul considerându-le forme de bonificație pentru situații cu rezultate diferite, după cum urmează: Legiuitorul acordă bursa socială strict cu scopul de a asigura minimul de subzistență (cazarea și masa) a elevului cu o situație materială precară sau aflat în altă situație prevăzută la art. 12, alin. (2) din Legea nr. 1/2011. A se preciza că nu elevul alege să se afle într-o situație materială precară sau într-o stare de vulnerabilitate sau inegalitate socială și/sau economică. Pe de altă parte, criteriul unic pentru care se acordă bursele de studiu, merit și performanță este cel al performanțelor școlare, artistice, sportive etc. Aceste burse reprezintă o răsplată pentru munca depusă în activitatea școlară și/sau extrașcolară și nu sunt condiționate de niciun alt criteriu de ordin social sau economic.

Se constată că nu există nicio relație directă de cauzalitate între bursa socială și bursa de studiu, respectiv de merit, performanță, artistică sau sportivă, fiecare acordându-se în condiții total diferite și având un scop total opus (prima are un scop social, celelalte au un scop recompensator). De asemenea, Legea nr.1/2011 și OM nr.5576/2011 nu interzic cumularea tipurilor de bursă dacă elevul îndeplinește criteriile generale și specifice pentru acordarea celor două categorii distincte (socială și meritocratică).

Având în vedere că legiuitorul nu interzice prin lege (în sens formal și material), atunci nici Ministerul Educației Naționale nu poate interzice, prin criteriu general prevăzut într-un ordin de ministru, dreptul elevilor de a beneficia atât de bursă de studiu/merit/performanță/ artistică/ sportivă, cât și de bursă socială.

Având în vedere situația de fapt descrisă, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

1.. Aveți în vedere modificarea art. 18 din Ordinul nr. 5.576 din 7 octombrie 2011 în sensul în care bursele elevilor să poată fi cumulate?

2. Veți organiza o întâlnire de lucru cu organizațiile reprezentative ale elevilor în vederea soluținării problemei sesizate?”

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Diana Popescu din Alba Iulia, premiul I la Concursul Naţional de Fotografie Etnografică „Oameni şi datini”

avatar

Publicat

Clasa de „Artă Fotografică” din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a primit recent o nouă recunoaştere naţională. Diana Popescu, cursantă în cadrul clasei, a obţinut premiul I la Secţiunea „Portret” din cadrul Concursului Naţional de Fotografie Etnografică „Oameni şi datini” Braşov.

Albaiulianca a câştigat secţiunea cu fotografia „Purtitate”, instantaneu realizat în satul Straja din judeţul Alba.

„Este o surpriză plăcută pentru clasa de artă fotografică care în acest an a avut rezultate foarte bune în plan naţional. Ne bucurăm de fiecare dată pentru cursanţii noştri îndrăgostiţi de arta fotografică când munca le este recunoscută prin astfel de premii”, a spus Vasile Sârb coordonatorul clasei „Artă fotografică” din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Clasa „Artă fotografică” funcţionează în cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba fiind condusă de profesorul Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o „pepinieră” de specialişti talentaţi pentru celelalte servicii. Printre disciplinele din cadrul şcolii amintim arte plastice, arte vizuale moderne, arte vizuale clasice, canto muzică populară, canto muzică uşoară, teorie şi solfegii, chitară, instrumente de suflat, instrumente cu clape, teatru, dans modern, dans de societate, dans popular, ţesături şi cusături tradiţionale, ceramică, arta lemnului, pictură religioasă.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acţiuni în trafic ale Poliţiei, la Cîmpeni, Blaj şi Vinţu. Amenzi de peste 30.000 de lei, într-o zi

avatar

Publicat

Poliţiştii din Alba au continuat, joi, seria acţiunilor în traficul rutier şi au dat amenzi valoare totală de peste 30.000 de lei. Au colaborat cu RAR şi Garda Forestieră şi au făcut verificări la Cîmpeni, Blaj şi Vinţu de Jos.

În 23 noiembrie, s-a derulat o acțiune cu efective mărite a poliţiştilor pe raza oraşului Câmpeni şi a comunelor arondate acestuia, transmite IPJ Alba. Au participat poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier şi Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Poliţiei oraşului Câmpeni şi ai Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Câmpeni, în colaborare specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba şi Garda Forestieră Judeţeană Alba.

Poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 21.172 lei. Din totalul de 85 de sancţiuni, 83 au fost aplicate conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care: 60 pentru viteză peste limita legală, 1 pentru depăşire neregulamentară, 8 pentru defecţiuni tehnice, 5 pentru repurtarea centurii de siguranţă iar restul pentru alte abateri rutiere. Au mai fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a fost confiscată cantitatea de 6,72 metri cubi de material lemnos.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

Totodată, poliţiştii au mai legitimat 54 de persoane şi au controlat: 52 de autoturisme, 2 unități comerciale şi 7 obiective asigurate cu pază.

Tot joi, poliţiştii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier Cîmpeni în colaborare poliţiştii Serviciului Rutier Alba – Biroul Drumuri Naționale si Europene, în colaborare specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au aplicat 30 sancţiuni contravenționale şi au depistat 8 conducători auto care au circulat cu autoturisme având defecţiuni tehnice, pe Drumul National 75, la Cîmpeni.

În total, au aplicat 30 sancţiuni contravenționale, în valoare de 6.090 lei. Trei amenzi au fost pentru instalaţii de iluminare, 3 pentru sistemul de rulare, 2 pentru alte defecţiuni tehnice şi 22 de sancţiuni contravenţionale conform OUG nr. 195/20022002 privind circulaţia pe drumurile publice. În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au reţinut 3 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere pentru depăşire neregulamentară.

O acţiune similară a fost desfăşurată joi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj şi Secţiei de Poliţie Rurală Vinţu de Jos. Au aplicat 22 sancţiuni contravenționale în valoare de 6954 lei.

Din totalul de 22 de sancţiuni, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale conform OUG nr. 195/20022002 privind circulaţia pe drumurile publice, 7 sancțiuni conform Legii 61/1991  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi o sancţiune la Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au mai legitimat 49 de persoane şi au controlat 38 de autoturisme.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate www.AutoPieseonline24.RO

ECONOMIE

FOTO- VIDEO TOPUL FIRMELOR 2016: Companii performante, premiate de Camera de Comerţ şi Industrie Alba. LISTA

avatar

Publicat

Peste 1.700 de companii cu performanţă relevantă, din şapte domenii de activitate, sunt premiate de Camera de Comerţ şi Industrie Alba, într-un eveniment ce se desfăşoară vineri la Alba Iulia. ” Topul Județean al Firmelor, ediţia 2016″ reuneşte firme din domeniile industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții. Printre premianți se numără și firma compozitorului Marius Moga.

„Ajuns la ediția a XXIV-a, Topul Firmelor 2016 reprezintă nu doar o obligație ce revine Sistemului Cameral, conform legii, dar constituie și un prilej de sărbătoare pentru agenții economici, premiați pentru rezultatele de excepție pe anul 2016. Topul Județean al Firmelor reprezintă evenimentul anual, organizat de Camerele de Comerț Județene, singurele abilitate prin lege să organizeze o asemenea gală”, transmit reprezentanţii Camerei de Comerţ.

Clasamentul județean din acest an cuprinde 1.713 de agenți economici, respectiv 46 în domeniul cercetare, dezvoltare și High Tech, 352 din industrie, 141 din agricultură, silvicultură, pescuit, 141 din construcții, 450 furnizori de servicii, 491 din sectorul comerț și 92 din turism. Au fost luaţi în considerare indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

„De asemenea, reamintim că în Topul Național, din județul nostru, 144 de companii au ocupat locul 1-10 cu o cifra de afaceri de 1.557.385.928,07 euro, dintre care 63 sunt pe locurile 1-3”, a declarat Corneliu Orzea, președintele CCI Alba.

În cadrul evenimentului de la Alba Mall se lansează şi catalogul „Topul Județean al Firmelor, ediţia 2016”, cu datele celor peste 1700 de companii, clasate pe primele 10 locuri la nivel județean.

Comparativ cu ediţia 2015, în clasamentul realizat în funcţie de cifra de afaceri a urcat, pe poziţia a doua, o companie din Sebeş de fabricare a pieselor auto şi cutiilor de viteze, iar în top 10 se află şi două companii din Cugir, una de prelucrare şi conservare a cărnii, cealaltă – fabrica de arme.

Top 10 societăți comerciale după cifra de afaceri

Clasamentul cuprinde firmele din TOP 2016, indiferent de mărime si domeniu de activitate. Punctajul a fost calculat raportat la firma cu cea mai mare cifra de afaceri (care are punctajul de 100 de puncte).

Poziţia / Denumirea firmei / Activitate / Punctaj

1. Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeş- tăierea şi rindeluirea lemnului – 100

2. Star Assembly SRL Sebeş – fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice de transmisie – 76,7

3. Bosch Rexroth SRL Blaj – fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice de transmisie – 53,5

4. Albalact SA Oiejdea – fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor – 27,0

5. Transavia SA Oiejdea – creşterea păsărilor – 24,5

6. Star Transmission SRL Cugir – dabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule – 17,49

7. Elit SRL Cugir- prelucrarea și conservarea cărnii – 17,40

8. Supremia Grup SRL Alba Iulia – fabricarea condimentelor şi ingredientelor – 10,0

9. Elis Pavaje SRL Petreşti – fabricarea produselor din beton pentru construcții – 8,2

10.  Compania Naţională Romarm SA Bucureşti Filiala Societatea Uzina Mecanică Cugir SA Cugir – fabricarea armamentului și muniției – 7,8

Sunt modificări şi în clasamentul companiilor în funcţie de profit, faţă de ediţia anterioară. Dacă pe primul loc a rămas aceeaşi companie, a urcat pe locul doi o firmă cu activitate fabricarea pieselor auto, pe locul trei fabrica de arme. La categoria noi intrări în clasament, mai sunt firme din domeniile prelucrarea şi conservarea cărnii şi fabricarea încălţămintei.

Top 10 societăţi comerciale după profitul curent

Clasamentul cuprinde firmele din TOP 2016, indiferent de mărime și domeniu de activitate. Punctajul a fost calculat raportat la firma cu cea mai mare profitul brut (care are punctajul de 100 de puncte).

Poziţia / Denumirea firmei / Activitate / Punctaj

1. Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeş – tăierea şi rindeluirea lemnului – 100

2. Star Assembly SRL Sebeş – fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice de transmisie – 47,2

3. Compania Naţională Romarm SA Bucureşti Filiala Societatea Uzina Mecanică Cugir SA Cugir – fabricarea armamentului și muniției – 35,2

4. Transavia SA Oiejdea – creşterea păsărilor – 33,4

5. Elit SRL Cugir – prelucrarea și conservarea cărnii – 21,4

6. Bosch Rexroth SRL Blaj – fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice de transmisie – 19,9

7. Savini Due SRL Sebeş – fabricarea de mobilă – 12,4

8. Rekord SRL Alba Iulia – fabricarea încălțămintei – 11,4

9. Star Transmission SRL Cugir – fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule – 11,39

10. Jidvei SRL Filiala Alba Jidvei – cultivarea strugurilor – 11,38

Firmele clasate trei ani consecutiv pe primul loc în top – 147 de agenţi economici – primesc distincţii de excelenţă, iar celor clasate cinci ani consecutiv pe aceeaşi poziţie de lider de top le sunt acordate trofee de excelenţă (82 de companii).

Trofeul Excelenţei în Afaceri (82 companii):

– în ordine alfabetică: Acitech Rom SRL Cugir, Agra Consult SRL Alba Iulia, Agri Morar Internaţional SRL Aiud, Agropec Dionis SRL Cetatea de Baltă, Alba Aluminiu SRL Zlatna, Albacom Biz SRL Alba Iulia, Albalact SA Oiejdea, Albanic Service SRL Alba Iulia, Albena Tours SRL Alba Iulia, Aloref SRL Alba Iulia, Alpin 57 Lux SRL Sebeş, Apa CTTA SA Alba Iulia, Apulum 94 SRL Hăpria, Apulum SA Alba Iulia, Arieşul Conf SA Baia de Arieş, Ascensorul SRL Alba Iulia, Auto Cris Motors SRL Alba Iulia, Banita Forserv SRL Săsciori, Baril Forte SRL Sebeş, Bell Flover SRL Alba Iulia, Binal Mob SRL Colţeşti, Bosch Rexroth SRL Blaj, Casa Auto Sebeş SRL Sebeş, Ciserom SA Sebeş, Comsat Electronic SRL Alba Iulia, Cuplaje Prod SRL Cugir, Cupru Min SA Abrud, Dacia SA Alba Iulia, Dami Prod SRL Teiuş, Delta Plus SRL Sebeş, Denta-Bran SRL Alba Iulia, DN Agrar Apold SRL Gârbova, Domeniile Boieru SRL Ciumbrud, Dreghici SRL Alba Iulia, Duo Ady & Ady SRL Alba Iulia, Dupex SRL Sebeş, Eco Trade SRL Alba Iulia, Electro Transilvania SRL Alba Iulia, Elis Pavaje SRL Petreşti, Eurotec Product SRL Cugir, Express Curier SRL Ciugud, Florea Grup SRL Alba Iulia, Gabriel Advertising SRL Şeuşa, General Game SRL Sântimbru, Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeş, IAMU SA Blaj, Idea Glass SRL Alba Iulia, Instalatorul SA Alba Iulia, IPEC SA Alba Iulia, Ivsys SRL Mirăslău, Jidvei SRL Filiala Alba, Lin&Ema SRL Vâltori, Magic Agrojet SA Aiud, Mall Alba SRL, Marbis SRL Sebeş, Media Paper SRL Aiud, Mercur SRL Alba Iulia, MobilAiud SRL Aiud, Monolit Junior SRL Lancrăm, Motoboom SRL Sebeş, Multipast SRL Sebeş, Nova Grup SRL Cugir, Omig SRL Alba Iulia, Pema Electrotehnic SRL Drâmbar, Pomarom SRL Alba Iulia, Procar Engineering SRL Cugir, Rekord SRL Alba Iulia, Ro.De.x Fashion SRL Zlatna, S.T.G: Switch Technology Gunter SRL Blaj, Saturn SA Alba Iulia, Savini Due SRL Sebeş, Sema Invest SRL Alba Iulia, Simodor Impex SRL Alba Iulia, Smart Trend SRL Alba Iulia, Supremia Grup SRL Alba Iulia, Trans Iviniș & Co SRL Sebeş, Transavia SA Oiejdea, Transilvana Societate Cooperativă Meșteșugărească Sebeş, Unilact Transilvania SRL Unirea, Unirea Pres SRL Alba Iulia, Yana-Ius SRL Alba Iulia.

Distincţii de excelenţă pentru 147 de companii care au ocupat locul I trei ani consecutiv în Topul Firmelor – Judeţul Alba.

în ordine alfabetică: Acitech Rom SRL Cugir, Agra Consult SRL Alba Iulia, Agra`s SA Oarda, Agri Morar Internaţional SRL Aiud, Agro-Lact SRL Aiud, Agropec Dionis SRL Cetatea de Baltă, Agrosem Internaţional SRL Sântimbru, Alba Aluminiu SRL Zlatna, Alba Cons SA Alba Iulia, Alba Doner Production SRL Drâmbar, Albaco Exim SRL Oarda, Albacom Biz SRL Alba Iulia, Albalact SA Oiejdea, Albanic Service SRL Alba Iulia, Albena Tours SRL Alba Iulia, Aloref SRL Alba Iulia, Alpha Imobiliare SRL Alba Iulia, Alpin 57 Lux SRL Sebeş, Amecs SRL Aiud, Apa CTTA SA Alba Iulia, Apulum 94 SRL Hăpria, Apulum SA Alba Iulia, Arieşeni Turism SRL Bubeşti, Arieşul Conf SA Baia de Arieş, Arti-Pan SRL Alba Iulia, Ascensorul SRL Alba Iulia, Auto Cris Motors SRL Alba Iulia, Auto-Moto Assistance SRL Alba Iulia, Axxa Porcelaine SRL Alba Iulia, Banita Forserv SRL Săsciori, Baril Forte SRL Sebeş, Bell Flover SRL Alba Iulia, Binal Mob SRL Colţeşti, Bosch Rexroth SRL Blaj, BTC Închirieri Utilaje SRL Războieni-Cetate, Casa Auto Sebeş SRL Sebeş, Cascade Empire SRL Sebeş, Caresta Bags SRL Daia Română, Certa Cons SRL Tău Bistra, Ciserom SA Sebeş, Claus Service SRL Aiudul de Sus, Comsat Electronic SRL Alba Iulia, Cora Trade Centr SRL Bărăbanţ, Cristalsoft SRL Alba Iulia, Cuplaje Prod SRL Cugir, Cupru Min SA Abrud, Dacia SA Alba Iulia, Dami Prod SRL Teiuş, Dany Bobinaj SRL Vinerea, Deco Art Davidaş SRL Alba Iulia, Delta Plus SRL Sebeş, Denta Bran SRL Alba Iulia, DN Agrar Apold SRL Gârbova, Domeniile Boieru SRL Ciumbrud, Dreghici SRL Alba Iulia, Droker SRL Sebeş, Duo Ady & Ady SRL Alba Iulia, Dupex SRL Sebeş, Duplo Internaţional SRL Alba Iulia, Eco Trade SRL Alba Iulia, Electro Transilvania SRL Alba Iulia, Elis Pavaje SRL Petreşti, Euro Star Grup SRL Alba Iulia, Eurotec Product SRL Cugir, Eurotraans SRL Ocna Mureş, Express Curier SRL Ciugud, Florea Grup SRL Alba Iulia, Gabriel Advertising SRL Șeuşa, Geho Aqua Industries SRL Stremţ, General Game SRL Sântimbru, Getica Star SRL Abrud, GLG Tecnospark SRL Oiejdea, Global-Dif-Co SRL Alba Iulia, Grup Tico Graphic SRL Alba Iulia, Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeş, Horeco Frigo Service Alba SRL Alba Iulia, I.A.M.U. SA Blaj, Idea Glass SRL Alba Iulia, Infogrup SRL Alba Iulia, Instalatorul SA Alba Iulia, Inter Tony SRL Daia Română, Ioel Bucur SRL Alba Iulia, IPEC SA Alba Iulia, Ivsys SRL D Miraslău, J`asmin Fruits SRL Aiudul de Sus, Jidvei SRL Filiala Alba Jidvei, Lacto Agrar SRL Alba Iulia, Leo Tony Mihalache SRL Alba Iulia, Licurici Alba SRL Alba Iulia, Lin & Ema SRL Vâltori, Logrotex SRL Sebeş, M&C Eco Paper SRL Vinerea, Magic Agrojet SA Aiud, Mall Alba SRL Alba Iulia, Marbis SRL Sebeş, Media Paper SRL Aiud, Mercur SRL Alba Iulia, MobilAiud SRL Aiud, Monolit Junior SRL Lancrăm, Motoboom SRL Sebeş, Multipast SRL Sebeş, Nova Grup SRL Cugir, Nova Technology SRL Căptălan, Olimp Inter SRL Alba Iulia, Omig SRL Alba Iulia, Opal Design SRL Alba Iulia, Pălăria Dădârlat SNC Sebeş, Parom Impex SRL Petreşti, Pema Electrotehnic SRL Drâmbar, Pietra D`Oro SRL Almaşu Mare, Pomarom SRL Alba Iulia, Primato SRL, Procar Engineering SRL Cugir, Reflex SRL Alba Iulia, Rekord SRL Alba Iulia, Ro.De.X Fashion SRL Zlatna, S.T.G. Switch Technology Gunter SRL Blaj, Satrotec SRL Oarda, Saturn SA Alba Iulia, Savini Due SRL Sebeş, Sema Invest SRL Alba Iulia, Sibero Corporation SRL Căpâlna, Simodor Impex SRL Alba Iulia, Skynet Computer SRL Miceşti, Smart Trend SRL Alba Iulia, Star Transmission SRL Cugir, SteelOil Service SRL Alba Iulia, Stratuscom Blaj SRL Blaj, Supremia Grup SRL Alba Iulia, Total Cleaning SRL Alba Iulia, Trans Iviniş & Co SRL Sebeş, Transavia SA Oiejdea, Transilvana Societate Cooperativă Meşteşugărească Sebeş, Unilact Transilvania SRL Unirea, Unirea Pres SRL Alba Iulia, Usitech SRL Cugir, Valmel Star SRL Teiuş, Werco Metal SRL Zlatna, Yana-Ius SRL Alba Iulia.

Alte distincţii oferite sunt trofeul creativităţii, în clasament intrând firmele din judeţul Alba, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut în urma solicitării de titluri de protecţie la OSIM şi obţinerii acestora în perioada 2014-2016.

Trofeul Creativităţii

1.. Dacia Plant SRL Sebeş – 240 puncte

2. Albalact SA Oiejdea – 228 puncte

3. Supremia Grup SRL Alba Iulia – 63 puncte

4. Jidvei SRL Filiala Alba Jidvei – 54 puncte

5. Infofarm S&I SRL Sebeș – 44 puncte

6. Alpin 57 Lux SRL Sebeş – 39 puncte

7. Prefera Foods SA Galda de Jos – 38 puncte

8. Elit SRL Cugir – 37 puncte

8. Elis Pavaje SRL Petreşti – 37 puncte

9. Matex SRL Alba Iulia – 30 puncte

9. Municipiul Alba Iulia – 30 puncte

10. Consiliul Judeţean Alba  – 29 puncte

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Transport ilegal de lemn, oprit pe DN75, la Gârda de Sus. Poliţiştii au confiscat 6,7 mc material lemnos

avatar

Publicat

Poliţiştii din Cîmpeni au confiscat 6,72 metri cubi de material lemnos, în urma unui control efectuat la o autoutilitară.

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii din cadrul Secției 9 Poliţie Rurală Cîmpeni împreună cu poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au oprit în trafic, pe Drumul Naţional 75, în localitatea Gârda de Sus, o autoutilitară condusă de P.I., un bărbat de 30 de ani din localitatea Albac.

Cu ocazia controlului a reieşit faptul că materialul lemnos transportat nu corespundea din punct de vedere cantitativ şi calitativ cu avizul de însoţire a mărfii.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe P.I., în conformitate cu prevederile art. 19  din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de 6,72 mc foioase, în valoare de 872 lei, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Horea Apuseni.

foto: arhivă

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Argeş, după gratii, la Aiud. Are pedeapsă de aproape 2 ani închisoare pentru infracţiuni rutiere

avatar

Publicat

Un tânăr din judeţul Argeş, condamnat la Blaj, la pedeapsă cu închisoarea, pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, a fost prins la Aiud şi transportat la penitenciar.

Potrivit IPJ Alba, în 23 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud l-au depistat şi reţinut, pe strada Morii din Aiud, pe B.D. (25 de ani), din localitatea Sâncel, judeţul Argeş.

Este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost condamnat, tot joi, de Judecătoria Blaj, la executarea unei pedepse privative de libertate de libertate de 1 an şi 7 luni  închisoare şi se sustrăgea executării acesteia.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la Poliţie: Care sunt modificările la PROBA SPORTIVĂ. Detalii de la IPJ Alba pentru candidaţi

avatar

Publicat

IPJ Alba vine în sprijinul candidaţilor înscrişi la concursurile care urmează să fie organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu detalii despre modificările la proba sportivă.

În 22 noiembrie a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 917 Ordinul  nr. 144, de modificare şi completare a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne şi a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi încetarea aplicabilităţii unor dispoziţii din Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 154/2004 privind activităţile de educaţie fizică şi sport în Ministerul Afacerilor Interne.

Mai jos, precizări despre elementele ce compun traseul practic-aplicativ, algoritmul de desfăşurare a acestuia şi a modul de evaluare a execuţiei probei:

1.Săritura în lungime de pe loc (obstacolul nr. 1):

De la linia de START, la semnalul evaluatorului, candidatul execută săritura în lungime de pe loc, în spaţiul delimitat. În situaţia în care se calcă linia de start, se depăşeşte lateral spaţiul delimitat sau nu este îndeplinit baremul minim obligatoriu, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză să execute săritura este declarat „nepromovat”.

Cronometrarea începe la prima mişcare a candidatului. Barem minim: 1,80 metri.

2. Alergare 18 metri

3. Ocolire jalon

4. Alergare 8 metri

5. Trecerea prin pas sărit peste saltea (obstacolul nr. 2):

După executarea săriturii în lungime de pe loc, de la locul de aterizare, se continuă cu alergare, trecerea prin pas sărit peste saltea după trecerea peste obstacol în mod corect. În situaţia în care, pe timpul alergării, se ating marginile saltelei, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză să execute săritura sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale saltelei: lungime = 2 m, lăţime = 1 m, grosime = 3 – 5 cm.

6. Alergare 10 metri

7. Ocolire jalon

8. Alergare 4 metri

9. Două rostogoliri succesive înainte (obstacolul nr. 3):

Din alergare, candidatul va executa 2 (două) rostogoliri succesive înainte. În situaţia în care, pe timpul execuţiei, se depăşeşte spaţiul saltelelor cu întreg corpul, candidatul va fi penalizat cu 3  (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză executarea rostogolirilor sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale sectorului: lungime = 4 m, lăţime =1 m.

10. Alergare 5 metri

11. Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică cu transport de greutăţi (obstacolul nr. 4):

Se execută ridicarea celor 2 (două) greutăţi de câte 5 kilograme fiecare, depozitate în faţa băncii de gimnastică la 0,50 metri, urcarea pe banca de gimnastică, deplasarea în echilibru cu transportul simultan al greutăţilor, coborârea şi depozitarea greutăţilor pe sol. În situaţia în care, pe timpul execuţiei, candidatul atinge solul, scapă una din greutăţi sau pe ambele, va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză executarea deplasării sau transportul de greutăţi pe tot parcursul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale băncii de gimnastică: lungime = 4 m, lăţime = 0,25 m, înălţimea de la sol în partea superioară = 0,30 m.

12. Alergare 2 metri

13. Ocolire jalon

14. Alergare 20 de metri

15. Ocolire jalon

16. Deplasare între şicane (obstacolul nr. 5):

Candidatul se deplasează fără a avea dreptul de a se sprijini pe jaloane. În situaţia în care, pe timpul execuţiei, candidatul se dezechilibrează şi cade, acesta va continua parcursul, fără a fi penalizat. În situaţia în care candidatul refuză să parcurgă distanţa precizată este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: lungime = 10 m, lăţimea culoarului = 1,20 m, jaloane tip con, din polietilenă. Toată lungimea şi lăţimea obstacolului vor fi delimitate vizibil astfel încât candidatul să parcurgă întreaga distanţă.

17. Ocolire jalon

18. Alergare 10 metri

19. Săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică (obstacolul nr. 6):

Din alergare, candidatul va executa bătaia pe ambele picioare, sprijin pe obstacol cu ambele mâini şi săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică. Abordarea obstacolului presupune cel puţin urcarea pe aparat, traversarea acestuia şi coborârea pe la capătul depărtat. Parcurgerea obstacolului în alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde a candidatului. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: înălţime capră de gimnastică = 1,20 m. La acest obstacol nu se vor folosi trambuline elastice.

20. Alergare 2 metri

21. Ocolire jalon

22.Alergare 2 metri

23.Trecerea pe sub un obstacol marcat (obstacolul nr. 7):

Din alergare, candidatul se deplasează pe sub un obstacol marcat, acoperit şi închis la ieşire. Parcurgerea obstacolului în alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde a candidatului. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: lăţime = 1 m, înălţime = 0,80 m, lungime = 4 m.

24.Alergare 4 metri

25.Escaladarea unei lăzi de gimnastică (obstacolul nr. 8):

Din alergare, candidatul execută escaladarea obstacolului aşezat transversal pe direcţia de deplasare, printr-un procedeu la alegere. Parcurgerea obstacolului în alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde a candidatului. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale lăzii de gimnastică: lungime = 1,60 m, lăţimea părţii superioare = 0,40 m, înălţime = 1,20 m. La acest obstacol nu se vor folosi trambuline elastice şi saltele de gimnastică.

26.Alergare 4 metri

27.Ocolire jalon

28.Alergare 10 metri

29.Transportul unui manechin prin târâre (obstacolul nr. 9):

Din alergare, candidatul execută priza pe manechin, pe sub axile, cu ambele mâini. Transportul manechinului pe distanţa de deplasare se face cu spatele, picioarele manechinului trebuind să depăşească în mod obligatoriu linia de sosire. În situaţia în care candidatul trece linia de sosire fără manechin este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: distanţa de parcurs = 10 m, înălţimea manechinului = 1,60 m, lăţimea umerilor manechinului = 0,60 m, greutatea manechinului = 40 kg.

30.Ocolire jalon

31.Aruncarea mingii de handbal de pe loc la ţintă (obstacolul nr. 10):

Candidaţii se vor opri în faţa pragului dispus transversal pe direcţia de aruncare şi vor arunca la ţinta aflată la 7 (şapte) metri, prin procedeul azvârlire, cu o singură mână, una dintre cele 2 mingi de handbal avute la dispoziţie. O aruncare este considerată reuşită dacă mingea a atins ţinta, cu condiţia să nu fi atins solul înainte de ţintă. Fiecare candidat are dreptul la două încercări, a doua încercare executându-se doar în situaţia în care prima aruncare este nereuşită. În situaţia în care, la prima aruncare, mingea nu atinge ţinta, atinge solul înainte de ţintă, este scăpată spre înainte/înapoi, cu depăşirea pragului care delimitează sectorul de aruncare, candidatul se va opri la semnalul acustic (fluier) al supraveghetorului de traseu şi mai are dreptul la o singură aruncare. Dacă şi la următoarea încercare va repeta una din situaţiile prevăzute anterior, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale liniei de aruncare: lungime = 1,20 m, lăţimea = 0,10 m. Ţinta este dispusă la o distanţă de 7 metri de prag (linia de aruncare). Caracteristici tehnice ale ţintei: lungime = 1 m, lăţimea = 1 m, dispusă la 1 m de sol (măsurată de la sol până la baza inferioară, fixă).

Pentru aruncare se vor utiliza 2 (două) mingi de handbal, tip 3.

32.Alergare 20 metri

33.Navetă 10 repetări x 20 de metri cu transport de jaloane (obstacolul nr. 11):

Din alergare, candidatul ridică un jalon şi aleargă cu acesta până la o linie aflată la 20 de metri distanţă, depune jalonul şi preia un alt jalon de culoare diferită şi revine în alergare 20 de metri. Se efectuează 5 cicluri dus-întors.

În situaţia în care, pe timpul execuţiei, candidatul se dezechilibrează şi cade, acesta va continua parcursul, fără a fi penalizat. În situaţia neschimbării culorii în mod succesiv după parcurgerea fiecărei distanţe de 20 de metri, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză să parcurgă distanţa precizată sau trece linia de sosire fără jalon, este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: lungime = 20 m, lăţimea culoarului = 1,00 m, 10 jaloane tip con, din polietilenă, având 2 culori diferite în proporţii egale (de exemplu, 5 de culoare roşie, 5 de culoare verde), distribuite câte 5 din aceeaşi culoare la fiecare dintre cele două capete ale culoarului. Toată lungimea şi lăţimea obstacolului vor fi delimitate vizibil astfel încât candidatul să parcurgă întreaga distanţă.

Pentru ca traseul practic-aplicativ să poată fi parcurs de 2 candidaţi, obstacolul nr. 11 se amenajează de două ori, pe două culoare distincte.

34.Sosire.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: „Comunicare NU Violenţă!”. Proiect pentru reducerea numărului de acte violente în școli

avatar

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășoară, în parteneriat cu Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, proiectul „Comunicare NU Violenţă”, ce vizează reducerea numărului de acte violente în comunitatea şcolară şi nu numai.

În perioada 23 noiembrie 2017 – 25 martie 2018, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia se desfăşoară proiectul educativ „Comunicare NU Violenţă”.

Proiectul urmăreşte informarea elevilor şi cadrelor didactice din acest liceu şi conștientizarea impactului fizic şi psihic negativ pe care îl are violenţa fizică şi verbală asupra dezvoltării armonioase a tinerilor.

O primă activitate a avut loc joi, 23 noiembrie, când poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectorului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu coordonatorii proiectului, au expus celor 40 de elevi, reprezentanţi ai claselor IX-XII, obiectivele, temele şi activităţile care urmează a fi desfăşurate în această perioadă.

Temele prevăzute a fi dezbătute în cadrul activităţilor acestui proiect se axează pe formele de violenţă care se pot manifesta între tineri, acestea mergând de la formele uşoare către formele grave.

Totodată, proiectul îşi dorește implicarea directă a elevilor în activităţi, aceştia participând la concursuri de eseuri, scenete care să ilustreze formele violenţei şi din care să reiasă pericolele la care aceștia pot fi expuşi dacă recurg la metode violente de rezolvare a conflictelor în defavoarea comunicării.

Proiectul se va finaliza, în data de 25 martie 2018, când, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, va avea loc o expoziţie de colaje şi desene care să ilustreze cunoştinţele dobândite de elevi.

Tinerii vor avea ocazia să vizioneze materiale video-educative, să discute cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi in proiect, studii de caz.

De asemenea, tinerii cu aptitudini şi abilităţi de comunicare vor sprijini poliţiştii în transmiterea mesajelor preventive către colegi.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate
ACTUALITATEacum 51 de minute

Infografic: România, țara cu miniștri mulți și realizări puține

ACTUALITATEacum 2 ore

Românii cu credite în lei ar putea scăpa de ROBOR. Propunerea președintelui Asociației Române a Băncilor

Publicitate
ACTUALITATEacum 3 ore

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Interdicția cumulării tipurilor de bursă pentru elevi este nejustificată

ACTUALITATEacum 3 ore

Diana Popescu din Alba Iulia, premiul I la Concursul Naţional de Fotografie Etnografică „Oameni şi datini”

Publicitate
ACTUALITATEacum 3 ore

Noi acţiuni în trafic ale Poliţiei, la Cîmpeni, Blaj şi Vinţu. Amenzi de peste 30.000 de lei, într-o zi

ECONOMIEacum 3 ore

FOTO- VIDEO TOPUL FIRMELOR 2016: Companii performante, premiate de Camera de Comerţ şi Industrie Alba. LISTA

Publicitate
ACTUALITATEacum 4 ore

Transport ilegal de lemn, oprit pe DN75, la Gârda de Sus. Poliţiştii au confiscat 6,7 mc material lemnos

ACTUALITATEacum 4 ore

Tânăr din Argeş, după gratii, la Aiud. Are pedeapsă de aproape 2 ani închisoare pentru infracţiuni rutiere

Publicitate
ACTUALITATEacum 4 ore

ADMITERE la Poliţie: Care sunt modificările la PROBA SPORTIVĂ. Detalii de la IPJ Alba pentru candidaţi

ACTUALITATEacum 4 ore

IPJ Alba: „Comunicare NU Violenţă!”. Proiect pentru reducerea numărului de acte violente în școli

Publicitate
ACTUALITATEacum 4 ore

Un tânăr din Cricău a ajuns după gratii. Va sta doi ani la închisoare pentru furt calificat

ACTUALITATEacum 4 ore

FOTO: Peste 500 de vizitatori, la Zilele Bibliotecii Judeţene Alba. Expoziţii, ateliere şi lansări de carte

BLAJacum 6 ore

Polițiști din Blaj, împrumutați de interlopi. Cum funcționa rețeaua ”proxeneților manageri” cu fete protejate

JUNIORacum 6 ore

Elevi de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia au donat fructe şi legume persoanelor defavorizate

EVENIMENTacum 7 ore

CRIMA de la BIIA: 36 de ani de închisoare pentru ucigașii femeii și daune de 80.000 de leiCopyright © 2017 Alba24.ro powered by Independent Media & More