Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Credite false la CAR CFR Teiuş. Angajata unui spital, condamnată la închisoare cu suspendare

Publicat

O angajată a Spitalului Municipal Târnăveni, la Resurse Umane, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals, în dosarul creditelor false, în valoare totală de 355.000 lei, la CAR CFR Cluj – Sucursala Teiuş. Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz este definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie 2015 – aprilie 2016, Claudia Bota a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanții CAR – CFR Cluj cu ocazia contractării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei.

“Pentru realizarea rezoluției infracționale, B.C. a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoștința acestora, depunând în acest sens adeverințe de salariu pe care le-a falsificat. Totodată, aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranți, angajați ai Spitalului Municipiului Târnăveni, fără cunoștința acestora, însoțite de adeverințe de salariat falsificate. Adeverințele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicității, obținute în cadrul atribuțiilor de serviciu”.

În acest caz, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au efectuat numeroase acte procedurale în cauză, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Prin decizia definitivă din 26 octombrie, în acest caz, Curtea de Apel Alba Iulia a contopit pedepsele aplicate în cazul inculpatei Claudia Bota, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare pe care a majorat-o la 3 ani închisoare.

“În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani calculat de la data pronunţării prezentei decizii În baza art.93 alin.1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere inculpata va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.93 alin.2 lit. b C.pen. obligă inculpata să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Mureş. În baza art. 93 alin.3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile în cadrul Primăriei Târnăveni – Servicii publice locale sau S. C. Compania Aquaserv S.A. Târgu Mureş – Sucursala Târnăveni – Servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare”, se mai arată în minuta deciziei publicate pe site-ul instanţei.

În acelaşi dosar, mai este judecată o casieră de la CAR CFR Cluj – Sucursala Teiuş, Mirela C.P. În cazul acesteia, instanţa a dispus rejudecarea cauzei, la Judecătoria Aiud.

Cele două au fost trimise în judecată în octombrie 2016: Claudia Bota, pentru comiterea infracţiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, iar Mirela C.P. casier al CAR – CFR Cluj – Sucursala Teiuș, pentru comiterea infracţiunilor de neglijență în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cazul casierei, procurorii au reţinut faptul că și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, predând sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularii de contract, respectiv inculpatei Claudia Bota.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax