Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Angajaţii de la Saturn SA din Alba Iulia au oprit GREVA şi au început activitatea. Au obţinut salarii cu 10 la sută mai mari

Publicat

20150827_094613_resized După un conflict de muncă de două luni, grevă de avertisment şi grevă generală, cei aproximativ 500 de angajaţi de la societatea Saturn SA din Alba Iulia au reuşit să-i convingă pe reprezentanţii conducerii să le mărească salariile şi să le ofere drepturile cerute. Astfel, de vineri, de la ora 7.00, aceştia au început activitatea în condiţii normale.

Preşedintele Sindicatului liber “Saturn” SA, Ioan Petruţ, a declarat, vineri, pentru Alba24 că joi au ajuns la un acord cu conducerea societăţii şi a fost semnat contractul colectiv de muncă.

În urma protestelor, angajaţii au obţinut majorarea salariilor cu 10% începând cu luna septembrie, dar şi alte drepturi, printre care alocaţie de hrană pentru anumite categorii de salariaţi.

Reamintim că angajaţii membri de sindicat din cadrul societăţii, aproximativ 400, au avut o listă cu 18 revendicări, în contextul noului contract colectiv de muncă, din care şase au fost acceptate iniţial de conducere, pentru restul salariaţii apelând la conflictul de muncă. Acesta a fost iniţiat în 15 iulie, la începutul lunii august a fost grevă de protest, iar din 27 august a fost declanşată greva generală.

Abia joi, 3 septembrie, cele două părţi au ajuns la un acord şi angajaţii au încetat protestele.

Saturn SA Alba Iulia este o societate privată pe acţiuni, acţionarul majoritar fiind C.I.M.U. SRL Cinisello Balsamo (MI) – Italia. Societatea a fost fondată în 1972, a început să producă din 1975 şi este una dintre cele mai importante turnătorii româneşti pentru piese turnate din fontă.

Peste 90% din producţie este destinată exportului în ţări din UE. Fabrica are 500 de angajaţi, din care 400 sunt membri de sindicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax