Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații din penitenciare cer demisia ministrului Justiției și majorarea salariilor. Sindicaliștii de la Aiud se alătură protestului

Publicat

penitenciarul-aiudDEMISIA ministrului Justiţiei şi majorarea salariilor cu 15%, sunt doar două dintre revendicările angajaţilor din penitenciare care în urmă cu câteva zile au anunțat un calendar al protestelor. Filiala Aiud a Sindicatului din Administrația Națională a Penitenciarelor se alătură protestului. 

„Ministrul Justiţiei trebuie să răspundă pentru totala lipsă de implicare, angajaţii din penitenciare fiind singurii care nu beneficiază de majorarea cu până la 15% a salariului de bază acordată prin Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului tuturor celorlalţi angajaţi din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Practic, agenţii şi ofiţerii de penitenciare rămân singura categorie profesională din acest sector de activitate care nu beneficiază de această majorare salarială, deşi în perioada de consultări iniţiatorii proiectului şi instituţiile avizatoare au fost insistent sesizaţi de către sindicatele din penitenciare referitor la această problemă” se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Președintele sindicatului la nivel național, Ștefan Teoroc, a declarat pentru Alba24 că și filiala din Aiud se alătură protestelor întrucât agajații de acolo se confruntă cu aceleași probleme.

Sindicatul are la Aiud aproximativ 100 de membri. Ștefan Teoroc a adăugat că media veniturilor salariale în sistem este de sub 2.500 de lei (incluzând aici și norma de hrană de 1.000 de lei). Acesta a adăugat că începând de astăzi, angajații din sistemul penitenciar refuză să mai facă ore suplimentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax