Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii penitenciarelor primesc salarii majorate cu 10%, de la 1 octombrie. Proiect de ordonanţă de urgenţă

Publicat

inchisoare

inchisoareSalariile angajaţilor sistemului penitenciar vor creşte cu 10% de la 1 octombrie, respectiv cu 15 la sută pentru civilii care lucrează în instituţiile de apărare. Detaliile sunt precizate într-un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP)

Potrivit sursei citate, proiectul ar urma să intre la aprobare în Guvern, săptămâna aceasta.

De la 1 octombrie 2017, prevederile se vor aplica şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare şi vizează majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie.

Este propusă completarea art. II din Legea nr. 152/2017, în scopul instituirii unor reglementări privind eliminarea discrepanţelor salariale şi în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de legea menţionată.

Reamintim că în 4 august, Guvernul a adoptat o OUG prin care se majorează cu 10% salariul brut al politistilor din MAI si din structurile din subordine si cu 15% salariile personalului civil din institutiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, care au beneficiat deja de majorări.

La o zi dupa adoptarea acestui act normativ, sindicalistii din penitenciare au anunţat că se consideră discriminaţi pentru că sunt singurii care nu beneficiaza de creşterea salarială decisă de Guvern şi au acuzat lipsa de implicare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, căruia i-au cerut demisia.

surse: fsanp.ro, adevărul.ro, ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax