Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajatorii care încadrează elevi pe piața muncii nu vor primi stimulente suplimentare. Senatul a respins propunerea de lege

Publicat

Propunerea de lege privind acordarea unor stimulente suplimentare angajatorilor care încadrează elevi pe piaţa muncii, pe timpul vacanţei de vară, a fost respins marţi, de Senat. Comisia pentru muncă a Senatului a întocmit un raport de respingere a propunerii de lege iniţiată de mai mulţi deputaţi PC, primind 92 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi trei abţineri, propunerea de lege fiind astfel respinsă.

Iniţiatorii propuneau ca tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care sunt înscrişi într-o unitate de învăţământ, să beneficieze de posibilitatea de a se încadra, pe durata vacanţei de vară, pe piaţa muncii, cu asistenţa unui îndrumător.

Elevii care doresc să fie încadraţi în muncă ar fi urmat să depună, în perioada 15 mai-1 iunie, o cerere în acest sens, semnată de unul dintre părinţi, într-o evidenţă specializată a agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti.

Potrivit Agerpres, contractul individual de muncă semnat între tânăr şi instituţia-gazdă ar fi prevăzut expres sarcinile obligatorii ale tânărului, numărul de ore de muncă pe săptămână şi numele îndrumătorului, precum şi dispoziţiile referitoare la salarizare. Angajatorii care ar fi încadrat în muncă elevii ar fi urmat să fie scutiţi de la plata contribuţiilor sociale pentru fiecare elev angajat. Costurile necesare implementării acestui proiect ar fi fost suportate de la bugetul asigurărilor sociale. Propunerea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax