Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI: Primarul comunei Lupşa, în conflict de interese administrativ şi penal. Şi-a angajat soţia la compartimentul Urbanism din primărie

Publicat

ochelari acte

achelari, acte, administratie, economicAgenţia Naţională de Integritate a constatat că primarul din Lupşa (Munţii Apuseni, judeţul Alba), Dănuţ Vasile Bârzan, este în conflict de interese administrativ şi penal. Potrivit ANI, edilul şi-a angajat soţia în cadrul primăriei. Agenţia a sesizat Parchetul.

Din datele făcute publice de ANI, “în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziția privind încadrarea soției sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară și fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupșa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Mai mult, “anterior emiterii dispoziției din data de 7 februarie 2013, Dănuţ Vasile Bârzan a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant”, potrivit sursei citate.

ANI precizează că soția primarului a obținut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de 24.031 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, Județul Alba, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax