Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI: Primarul orașului Zlatna, în conflict de interese administrativ. Ar fi semnat acte adiționale cu o societate pe care o administrează fiul său

Publicat

Silviu Ponoran, primar ZlatnaPrimarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese administrativ. Potrivit ANI, edilul ar fi semnat două acte adiționale la contractele dintre Primăria orașului Zlatna și societatea pe care o administrează fiul său, Răzvan Ponoran.

„În perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiționale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria orașului Zlatna și S.C. SPONI S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate, deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic începând)”, a transmis într-un comunicat Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, primarul a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia „primarii şi viceprimarii, (…) sunt obligaţi să nu  emită  un  act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său  (…) ; Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Totodată, ANI îl acuză și de încălcarea dispozițiilor art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia „aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusive; orice persoană fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia (…)”.

„Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, se mai precizează în comunicatul ANI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax