Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE: Facturile la energie electrică vor scădea cu 2,4% pentru consumatorii casnici, în al doilea trimestru al anului 2016

Publicat

curent electric Consumatorii casnici vor avea reduceri de 2,4% la facturile la energie electrică, în trimestrul al doilea al acestui an, potrivit ANRE. Au fost avizate tarifele Componenta piaţă concurenţială în perioada aprilie – iunie 2016.

În conformitate cu prevederile art. 21. alin. (1) al Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale, transpuse în Metodologia de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali, aprobată prin Ordinul ANRE nr. 92/2015, furnizorii de ultimă instanță aplică în factura clienților finali care beneficiază de serviciul universal, un tarif pentru energia electrică activă denumit “Tarif Componenta de piață concurențială” – (tarif CPC).

Comitetul de reglementare al ANRE a avizat, în şedinţa din martie, tarifele CPC (Componenta piață concurențială) aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienților finali care beneficiază de serviciul universal, valabile ȋn perioada 1 aprilie – 30 iunie 2016, transmite ANRE, într-un comunicat.

Potrivit competenţelor sale de reglementare şi în aplicarea prevederilor art. 35 alin. (1) lit. a) din Metodologia aprobată prin Ordinul nr. 92/2015, ANRE poate decide avizarea tarifelor CPC separat pe perioada fiecărui trimestru din cadrul unui semestru.

„Având în vedere faptul că, ȋn urma sesiunii de licitație organizată pe PCSU pentru trimestrul II 2016, a fost ȋndeplinită condiția de la art. 35 alin. (1) lit. a) din Metodologia aprobată prin Ordinul nr. 92/2015, iar media prețurilor de închidere a licitației pentru trimestrul II 2016 a fost mai mică decât media prețurilor de închidere a licitației pentru trimestrul I 2016, ȋn ședința din 30.03.2016 s-a decis reducerea, ȋn medie cu 3,9 %, a tarifelor CPC aplicate de furnizorii de ultimă instanță ȋn trimestrul II 2016, față de cele aplicate ȋn trimestrul I 2016”, potrivit ANRE.

Ca urmare a acestui fapt, ANRE estimează că noile tarife CPC avizate vor conduce la o reducere de aproximativ 2,4 %  în factura clienților finali care beneficiază de serviciul universal (ȋn principal consumatori casnici).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax