Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANSVSA a finalizat ancheta în cazul cărnii de cal de la Blaj. Firma „Ady Salve”, amendată cu 22.000 de lei

Publicat

După ce, luni, DSV şi Prefectura Alba au anunţat rezultatele analizelor de carne de la depozitul din Blaj, ANSVSA a făcut public, marţi, un comunicat de presă privind rezultatele anchetei autorităţii „în cazul substituirii cărnii de vită cu carne de cal”. Concluziile anchetei sunt că firma „Ady Salve” a fost amendată cu suma de 22.000 de lei, activitatea sa fiind suspendată, iar IPJ Alba a deschis dosar penal cu suspiciuni de fraudă.

Potrivit sursei, în depozitul frigorific din judeţul Alba se reetichetau produsele recepţionate în unitate cu datele de identificare ale altor societăţi.

„Inspectorii ANSVSA au recoltat în data de 20.02.2013 probe suplimentare în vederea determinării speciei din produsele identificate în urma controalelor la depozitele frigorifice din judeţele Ilfov şi Alba.

Au fost iniţiate procedurile de retragere a produselor de pe piaţă, iar restul produselor identificate în cele două unităţi au fost reţinute oficial.

Luni, 25 februarie, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică  Veterinară, în urma analizării probelor, a emis buletinul de analiză prin care confirmă că una dintre cele 8 probe recoltate de la depozitul din judeţul Alba a fost pozitivă pentru cal.

Urmare a verificărilor cantităţilor de carne, recepţionate şi livrate de către depozitul din judeţul Alba, au fost constatate neconcordanţe semnificative între cantităţile de carne recepţionate şi cele livrate, diferenţe care nu pot fi justificate de către reprezentanţii societăţii.

Inspectorii DSVSA Alba au suspendat activitatea unităţii respective, au sancţionat-o cu amendă în valoare de 22.000 de lei şi au sesizat Inspectoratul de Poliţie Alba asupra suspiciunii de fraudă.

IPJ Alba a dispus verificări la această societate şi a deschis un dosar penal, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

Pentru depozitul din judeţul Ilfov, a fost iniţiată procedura de retragere a produselor de pe piaţă. În data de 20.02.2013 au fost recoltate probe suplimentare din carnea de bovine care a fost identificată în depozit, rezultatele testelor fiind pozitive pentru carne de bovine.

Şi această unitate a fost sancţionată contravenţional cu suma de 6.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind trasabilitatea produselor alimentare.”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Citeşte mai mult aici despre acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Controale DSV la toate unităţile care comercializează carne de vită. Se iau probe pentru determinarea ADN-ului de cal | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax