Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANUL 2015 va fi MAI LUNG cu O SECUNDĂ. Ce efecte catastrofale se pot produce şi cum e afectat internetul

Publicat

Ceas-Calatoria-In-Timp-300x300 Potrivit Serviciului Internațional pentru Rotația Pământului, cu sediul la Paris, anul 2015 va fi mai lung cu o secundă. Specialiștii au costatat că există un decalaj între rotația Pământului și ora exactă, mai precis pe 30 iunie se va trece de la 11:59:59 la 11:59:60 şi nu la 12:00:00, cum ar fi normal.

Deși o secundă pare a fi nesemnificativă, când vine vorba de un an întreg, implicaţiile acestei decizii asupra economiei pot fi dezastruoase. Vor fi afectate de acest decalaj vor fi internetul, calculatoarele, tabletele si telefoanele, deoarece multe dintre acestea folosesc un soft prin care se sincronizează cu ora exactă.

Autoritățile americane cer eliminarea secundelor în plus deoarece acestea pot provoca un haos în tranzacțiile electronice și în diversele sisteme de naivgare și de comunicații. Reprezentații Marii Britanii spun că, dacă se renuntță la secundele suplimentare, omenirea riscă să piardă orice noțiune a legăturii dintre ora exactă și răsăritul și apusul Soarelui.

Când acest soft generează ore „anormale” precum 11:59:60, multe dispozitive dau eroare. În 2012, când s-a produs o situație similară, browser-ul Mozilla, dar și site-uri precum Linkedin, Reddit sau Gizmodo au picat, iar utilizatorii sistemului de operare Linux au identificat numeroase erori.

În fiecare an, din 1972 până în 1979, s-a adăugat o secundă în plus, iar în anii ’80 acest lucru s-a întâmplat de șase ori. În perioada respectivă, economia mondială nu depindea atât de mult de internet și de tranzacțiile electronice, care, în momentul de față pot fi afectate de astfel de modificări ale orei exacte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax