Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANUL NOU în lume. Care sunt ţările care au intrat deja în 2017. Spectacole de artificii şi obiceiuri

Publicat

Locuitori din toate ţările din lume sunt în sărbătoare, participând la petrecerile organizate de Revelion. O parte dintre ei au trecut deja în noul an. 2017 a fost întâmpinat în Noua Zeelandă, la ora 13.00 a României.

Vezi MESAJE DE ANUL NOU 2020 * URĂRI de ANUL NOU 2020 * SMS cu FELICITĂRI pentru 2020 * MESAJE frumoase de REVELION  2020

Primii care au intrat în noul an sunt locuitorii arhipelagului Kiribati din oceanul Pacific, sâmbătă, ora 12.00, ora României. Sunt aproximativ 100.000 de oameni pe cele 34 de insule vulcanice sau de corali, răspândite pe o suprafaţă de peste 800 de kilometri pătraţi.

La ora 13.00, ora României, un foc impresionant de artificii a vestit Noul An în Noua Zeelandă, la Auckland, cel mai mare oraş al ţării. Artificiile au fost lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, care măsoară nu mai puţin de 328 de metri. Mii de oameni au venit să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului.

https://www.youtube.com/watch?v=rH3Ptuq8GjE

A urmat Australia, iar spectacole impresionante de lumini sunt așteptate și în Hong Kong, China sau Taiwan. Cu o oră înaintea Hong Kongului, în 2017 intră Coreea de Sud şi Coreea de Nord. De obicei, conducerea comunistă de la Phenian întâmpină Noul An cu un fastuos foc de artificii. Intrarea în Noul An este unul dintre puţinele momente de bucurie şi poate de speranță pentru locuitorii Coreei de Nord.

Tone de artificii sunt folosite şi în Taiwan. Jerbele strălucitoare sunt lansate din celebrul turn Taipei 101 şi luminează minute în şir capitala statului asiatic.

După artificiile din Sydney, cel mai așteptat spectacol este la Dubai, care a reușit deja de doi ani să intre în Cartea Recordurilor.

La Moscova, focul de artificii are loc în Piața Roșie. Este, de altfel, locul tradiţional în care se întâlnesc moscoviţii cu ocazia Revelionului. Şi fiindcă temperaturile sunt coborâte, oamenii se încălzesc cu ceai cald, cu tradiţionala votcă sau, după caz, dansând.

După Moscova, anul 2017 va ajunge și la Chișinău, București, Sofia, Istanbul. Când Europa de Est va fi deja de o oră în noul an, uralele de întâmpinare se vor auzi în Europa de Vest.

Germania întâmpină noul an cu măsuri drastice de securitate. Focul de artificii are loc de obicei la Poarta Brandenburg. Şi nu doar artificiile îi ţin în stradă pe cei care se adună în centrul Berlinului pentru a sărbători trecerea în noul an. Artiști şi DJ faimoşi asigură distracţia cu concerte live, proiecţii de lumini şi efecte speciale. Nu lipsesc nici tarabele cu mâncare tradiţională şi vin fiert, întinse pe doi kilometri de bulevard. Gongul de la miezul nopții dă startul unei petreceri care ţine până în zori.

Celebrarea lui 2017 va culmina spre dimineață cu New York -ul, unde în Time Square ritualul întâmpinării anului nou va fi ca de fiecare dată plin de culoare, muzică, veselie și fast.

Ultimii vor întâmpina Noul An cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană (duminică, ora 13:00, ora României).

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax