Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anul trecut, o treime dintre gospodăriile din România dețineau o mașină, potrivit Institutului Național de Statistică

Publicat

masini autostrada Circa o treime dintre gospodăriile din România dețineau un autovehicul în 2014, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, în 58,1% din gospodăriile cu salariați există o mașină, iar dintre cele cu lucrători pe cont propriu (inclusiv patroni) 52,2% dețin un astfel de bun de folosință îndelungată. La polul opus, numai 16,3% dintre gospodăriile de șomeri, dețin o mașină.

„Din categoriile de bunuri de folosință îndelungată, autoturismele sunt în principal bunurile care nu pot fi achiziționate cu ușurință, datorită costului ridicat al acestora. Astfel, autoturisme nu-și permit 60,8% din gospodării de șomeri și 54,5% din cele conduse de agricultori”, se arată în document.

Potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), vânzările de autovehicule au crescut în România, în primele opt luni din acest an, cu 16,8%, până la 75.288 unități, comparativ cu același interval din 2014, acest trend fiind susținut în continuare de achizițiile realizate de persoanele juridice, cu o pondere de 74% din total.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax