Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anvelopele de iarnă, obligatorii doar de anul viitor

Publicat

Potrivit declaraţiilor ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă va fi obligatorie doar începând cu 1 noiembrie 2011 şi pentru circulaţia pe drumurile extraurbane. Până atunci, „şoferii nu sunt obligaţi să aibe anvelope de iarnă, dar, dacă vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul, vor plăti amenzi, precum şi cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt între 4 milioane şi 20 de milioane de lei vechi. Totodată, în cazul deteriorării maşinii într-un accident, proprietarii nu vor mai fi despăgubiţi de companiile de asigurare, dacă nu au maşinile echipate corespunzător”, a declarat, joi, Anca Boagiu. Ministrul Transporturilor a mai spus că va fi înfiinţat un corp unic de control în trafic, având în componenţă inspectori din ARR, Registrul Auto Român şi CNADNR.

Declaraţiile au fost făcute ulterior unei întâlniri cu patronatele şi sindicatele din transporturi, prin care s-a convenit modificarea proiectului iniţial prin care şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelopele de iarnă în perioada 1 noiembrie – 31 martie. În acest sens, între oficialii Ministerului Trasporturilor şi transportatori vor mai avea loc întâlniri, pentru consultare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    vineri, 12.11.2010 at 07:21

    Dam legea si pe urma aminam aplicarea ei. Sintem exact ca-n povestea cu femeia gravida, adica la-s ca nu se vede. Dar se v-a vedea mai tirziu. Aceasta nu e o rezolvare. Nu inteleg de ce noi trebuie sa fim mai ceva ca altii si ma refer aici la tarile vecine care au ca si noi aceiasi clima si cam aceleasi conditii de trafic.Majoritatea nu au sau au prevederi minime pt. astfel de situatii ( ex : cauciucuri de iarna doar pe rotile ce ,,trag,, nu pe toate, sau de loc) Aceste lucruri ma indreptatesc sa-mi pun o intrebare ,fireasca de alt fel, E interesul cuiva in joc ?
    Ce se face un amarit a carui masina nu are valoarea a patru cauciucuri de iarna ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax