Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Apa CTTA lucrează la masterplanul reţelelor de apă şi canalizare. Până în 2020, se doreşte racordarea completă la utilităţi în judeţul Alba

Publicat

YouTube video

Două oraşe din Alba, Baia de Arieş şi Abrud, dar şi mai multe comune vor fi racordate în perioada 2014-2020 la reţele de apă şi canalizare. Anunţul, dat publicităţii în urmă cu o săptămână de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a fost confirmat marţi de reprezentanţii Apa CTTA, care au oferit câteva detalii despre proiect. Potrivit directorului adjunct al companiei, Ioan Dreghiciu, se lucrează deja la masterplanul judeţului.

„Suntem în faza în care am pregătit lista lungă de lucrări şi lista scurtă de lucrări prioritare cu care ne vom prezenta la Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Mediului şi vom vedea, şi în urma vizitei pe care au făcut-o în teren, ce anume din lucrările pe care noi le-am propus şi le vom propune în masterplan vor fi acceptate pentru finanţare”, a explicat Ioan Dreghiciu.

Directorul unităţii de implementare, Eugen Ioniţă, a adus precizări: „În prima etapă  POS Mediu, 2007-2013, se realizează investiţii în 7 aglomerări mai mari 10.000 de locuitori din judeţul Alba. În etapa 2014-2020 sunt propuse aglomerările între 2000 şi 10.000 de locuitori. Ca oraşe, am prevăzut lucrări în Baia de Arieş şi Abrud, oraşe care nu au fost prinse în prima etapă din cauza dimensiunii lor şi în mai multe aglomerări formate din comune. Nu vrem să dăm aceste date care sunt încă în lucru pentru a nu oferi un orizont de aşteptare nepermis autorităţilor locale. Pot să vă spun că împreună cu consultanţii noştri am identificat necesităţile de finanţare pentru perioada 2014-2020 în infrastructura de apă şi apă uzată din judeţ la circa 135 de milioane de euro. Dintre acestea, circa 85 de milioane se vor realiza prin POS Mediu 2014-2020, iar diferenţa de 50 de milioane de euro va fi finanţată tot din surse neambursabile prin Programul Operaţional de Dezvoltare Rurală. Vom face un masterplan comun pentru toate localităţile judeţului”.

Reprezentanţii Apa CTTA au precizat că mai multe detalii despre acest amplu proiect vor fi oferite abia în tomană când, speră ei, se va semna şi contractul de finanţare. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, preşedintele CJ Alba, făcea public faptul că, până în anul 2020 se doreşte racordarea la reţele de apă şi canalizare a tuturor localităţilor din Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax