Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apeluri abuzive la 112. Jandarmii din Alba au fost chemaţi de mai multe ori să rezolve probleme „administrative”

Publicat

Jandarmii din Alba Iulia s-au confruntat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu mai multe situaţii în care reclamanţii nu aveau motive întemeiate pentru a cere asistenţa oamenilor legii.

Primul caz de acest fel a fost vineri dimineaţa, la ora 7.00, când un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în Autogara „Livio Dario” din Alba Iulia, după ce un bărbat de 51 de ani a sunat la 112 şi a reclamat că i s-au furat bagajele. La faţa locului, jandarmii l-au identificat pe T.D. (51 de ani), din satul Dârleşti, comuna Horea, care se afla în stare avansată de ebrietate. În urma verificărilor efectuate, bagajul bărbatului a fost găsit la personalul de serviciu al autogării, unde fusese lăsat chiar de reclamant, înainte să plece spre un bar din apropiere. Bărbatul şi-a amintit ce a făcut şi a dat vina pe alcool. S-a ales cu o amendă de 100 de lei pentru alarmarea fără motiv întemeiat a organelor de ordine.

Tot vineri, la ora 14.00, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie a intervenit pe strada Cornişei din Alba Iulia şi a aplanat un conflict familial. La faţa locului jandarmii au constatat că între doi soţi, A.E. (29 de ani) şi A.C. (41 de ani), izbucnise o altercaţie verbală la care fuseseră nevoiţi să asiste şi vecinii. Jandarmii au intervenit pentru a preveni escaladarea violenţei şi a pus capăt conflictului. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare  totală de 400 de lei. În noaptea de 10 spre 11 februarie, la ora 1.15, bărbatul, A.C.,  a apelat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă şi a solicitat intervenţia forţelor de ordine, argumentând că scandalul din ziua anterioară ar fi reizbucnit. Jandarmii care s-au deplasat în sprijinul bărbatului l-au găsit în avansată stare de ebrietate, au constatat că a fost o apelare abuzivă a numărului 112 şi l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei. Asta deoarece motivul real pentru care A.C. ceruse ajutor era faptul că dorea să depună o plângere împotriva soţiei şi nu mai avea răbdare până a doua zi.

Sâmbătă, 11 februarie, la ora 12.30, soacra lui A.C. a fost sancţionată de jandarmi. Tot cu amendă în valoare de 100 de lei şi tot pentru apelarea fără motiv întemeiat a numărului 112. Astfel A.L., în vârstă de 46 de ani, a solicitat ajutorul forţelor de ordine pe motiv că ginerele dorea să-i intre în casă şi o ameninţa pe ea şi pe fiica sa cu acte de violenţă. Ajunşi însă la domiciliul femeii, jandarmii i-au găsit pe cei trei discutând civilizat, mai mult, bărbatul cerându-şi scuze pentru faptele din ajun. A.L. şi-a motivat apelul la 112 prin faptul că s-a speriat la vederea ginerelui şi, deoarece credea că acesta dorea să se răzbune, nu a mai aşteptat să afle adevăratul motiv al vizitei bărbatului.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax