Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Aproape 4.000 de cereri la subvenţia pentru vaci de lapte şi agricultură ecologică

Publicat

Fermierii au depus La APIA Alba, până marţi, aproape 4.000 de cereri la subvenţia pentru vaci de lapte şi agricultură ecologică. Reprezentanţii APIA estimează că, până la sfârşitul perioadei de depunere a cererilor, vor exista circa 8.000 de solicitări.

Cererile se preiau, în aceste zile, la toate centrele din judeţ: Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Aiud şi Câmpeni. Pentru o mai eficientă, prelucrare a cererilor, la Câmpeni au mai fost detaşate două persoane şi un specialist în consultanţă agricolă, care vin în ajutorul solicitanţilor.

Reamintim că, în urma H.G. nr. 39/ 2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 56 din 21.01.2011, s-a stabilit ca a treia perioadă de depunere a cererilor privind Schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate să fie prelungită până la data de 15 februarie a.c., inclusiv. Măsura a fost luată pentru a oferi un sprijin efectiv producătorilor de lapte din aceste zone. Prelungirea termenului vizează două categorii de solicitanţi, pentru animale, la fermele cu 2-15 vaci cu lapte din zonele defavorizate şi pentru lapte, la fermele care au trecut în sistem de producere a laptelui ecologic.

Data limită de depunere a cererilor de transfer permanent pentru cota de lapte este 31 ianuarie 2011, conform prevederilor art. 14 alin (8) din HG 852/2006 privind aprobarea metodologiei gestionării cotelor de lapte în România, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, perioada de efectuare a controlului la faţa locului se prelungeşte până la data de 15 aprilie 2011, inclusiv. Condiţiile de depunere a cererii, precum şi modalitatea de desfăşurare a controlului la faţa locului  au rămas neschimbate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax