Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

APIA: Fermierii mai pot depune cererile unice de plată până VINERI, 10 iulie. Situaţia solicitărilor înregistrate până la începutul lunii

Publicat

directia agricola1 Vineri, 10 iulie, este termenul limită pentru depunerea de către fermieri a cererilor unice de plată, a informat Agenţia de Plăţi li Intervenţie pentru Agricultură (APIA). După această dată, cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul.

Fermierii au putut depune solicitările pentru subvenţii şi după 15 iunie, însă cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, respectiv suma pe care ar urma să o primească a fost redusă cu acest procent, în funcţie de data la care a depus cererea.

Citeşte şi Alba, în top 10 judeţe unde fermierii nu au reuşit să depună cererile unice de plată la APIA până în 15 iunie. Diferenţe mari faţă de anul trecut

Până în 6 iulie, au fost înregistrate la nivel naţional 929.255 cereri de plata, pentru o suprafaţă totală de de 9,35 milioane hectare, la care se adaugă cererile si suprafeţele digitizate dar neînchise, respectiv 26.882 cereri pentru o suprafaţă de 177.791,91 hectare.

La aceste statistici se adaugă alte 55.225 cereri ce nu cuprind plăţi pe suprafaţă, ci numai pe animale, având în vedere că aceste cereri cuprind atât sectorul vegetal, cât şi cel zootehnic.

Sprijinul financiar pentru fermierii români este finanţat de Uniunea Europeană, din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), precum şi de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax