Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aplicarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, amânată la Alba Iulia. Oraşul nu este pregătit nici din punct de vedere tehnic, nici economic

Publicat

platforma deseuri subteranaAplicarea sistemului de colectare separată pe patru fracții, respectiv hârtie, mase plastice, metale și sticlă – care ar fi trebuit să fie implementat la Alba Iulia din data de 1 decembrie – s-a amânat. Motivul principal pentru care s-a renunțat la idee este faptul că municipiul nu este pregătit din punct de vedere tehnic și economic.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat, în ședința din 31 octombrie, un proiect privind aprobarea implementării sistemului de colectare separată pe patru fracții: hârtie, mase plastice, metal, sticlă. La mai puțin de o lună de la aprobare, operatorul de de salubrizare, Polaris M Holding SRL, a solicitat suspendarea acestei hotărâri.

Motivele invocate sunt lipsa spațiilor suficiente pentru amplasarea unui număr de 4 containere în incinta punctelor de colectare aferente asociațiilor de proprietari și 4 tipuri de saci la gospodăriile individuale. Mai este invocat nerespectarea precolectării separate, grad de puritate estimat 0% la persoanele de la asociațiile de proprietari și 25% la persoanele de la gospodăriile individuale, preluarea unei cantități însemnate (aproximativ 50%) a deșeurilor de ambalajele precolactate separat de către persoane neautorizate.

Din punct de vedere economic, costurile suplimentare de investiții și exploatare sunt estimate la 180.000 de euro pentru 2 autogunoiere de 14 mc, 20.000 de euro pentru 120.000 de saci de plastic de 20 l și 7.500 de euro costuri de exploatare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Popescu

    marți, 29.11.2016 at 10:49

    Smart city ;)…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax