Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aplicația mobilă „Inspectorul Pădurii” pentru detectarea transporturilor ilegale de lemn, disponibilă şi pentru iOS

Publicat

inspectorul padurii iosAplicația mobilă „Inspectorul Pădurii”, lansată în iulie şi dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, este disponibilă acum şi pentru terminale mobile cu sistem de operare iOS. Iniţial, aceasta a putut fi utilizată doar pe smarphone-urile Android.

Aplicaţia dă acces populaţiei în Sistemul Informaţional Integrat de Urmărire în Timp Real a masei lemnoase din Romania (Radarul Pădurii). Poate fi utilizată în scopul verificării unui transport de masă lemnoasă. Permite verificarea prin introducerea un număr de înmatriculare auto

Cum funcţionează aplicaţia

Utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicația, iar un prim pas este introducerea numărului mașinii respective. Aplicația verifică imediat acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv:

– varianta I — Acest transport are cod valid (transport legal)

– varianta II — Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

În situaţia în care codul este valid, aplicația va afișa data validării, numărul vehiculului, tipul de lemn pe care îl transportă și volumul total de lemn pe care îl transportă.

În cazul în care transportul nu are cod valid, pasul următor va fi apelarea numărului de urgență 112 pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control.

Un transportator folosește același cod pentru două transporturi succesive, cu scopul de a păcăli sistemul, iar un cetățean îl sesizează la al doilea transport, utilizatorul aplicației își poate da seama dacă datele nu coincid și poate suna la 112.

Aplicația „Inspectorul Pădurii” va avea noi extensii până în toamna acestui an, iar cea mai importantă se referă la transmiterea automată către utilizator a unei notificări cu detalii privind intervenția în teren, în cazul transportului ilegal reclamat.

În prezent, aplicația MMAP furnizează următoarele informații de interes public referitoare la transporturile de material lemnos:

– existența sau inexistența codului unic generat de Woodtracking în momentul plecării transportului de material lemnos (dacă transportul pleacă din zonă fără semnal, aplicația generează un cod offline ce va fi validat printr-un cod online la momentul intrării transportului în zona online)

– termenul maxim de valabilitate a codului este de 72 de ore, în funcție de distanța de transport

– pentru un transport se pot genera mai multe conduri unice (de exemplu în situația în care un transport are mai mulți benficiari – livrare lemn de foc pentru mai multe persoane fizice utilizând un camion de capacitate mare)

– în cazul consultării unui cod valid, aplicația va returna următoarele informații: data și ora emiterii codului, volumul/specie/sortiment

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax