Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ambasadorul Norvegiei, după vizita la Alba Iulia: „Îmi place să văd rezultate concrete vizibile”

Publicat

În urma vizitei de săptămâna trecută, la Alba Iulia, cu prilejul inaugurării Porţii a V-a a Cetăţii Alba Carolina, ambasadorul Øystein Hovdkinn a postat pe site-ul oficial al Ambasadei Regatului Norvegiei unele declaraţii legate de investiţia locală.

În opinia sa, privind implicarea financiară a Norvegiei în reabilitarea Cetăţii, „restaurarea acestui sit este o expresie a revigorării moştenirii unui frumos centru istoric. Este o dovadă că Norvegia aşează moştenirea culturală între priorităţile de dezvoltare socială şi economică prin mecanismul financiar EEA.”

Ambasadorul susţine că „odată cu Poarta a V-a, reconstrucţia acestei unice fortificaţii este aproape finalizată – a mai rămas doar Poarta a VI-a – şi oraşul Alba Iulia îşi va recâştiga grandoarea, măreţia de altădată”.

Acesta s-a declarat mulţumit că „fondurile norvegiene au contribuit la refacerea patrimoniului cultural şi istoric din Alba Iulia” şi a precizat că „nu este un secret faptul că atunci când vizitez proiectele finanţate de Norvegia îmi place să văd rezultate concrete vizibile.”

Reamintim că inaugurarea finalizării lucrărilor de reabilitare a Porţii a V-a din Cetatea de tip Vauban a fost organizată miercuri, 6 aprilie. Proiectul a fost cofinanţat prin grantul oferit de Guvernele Islandei, Liechtenstein-ului şi Norvegiei, având un buget total de 891.665 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax