Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 300.000 de lei au fost cheltuiți de ISJ Alba pentru manualele școlare. De acestea beneficiază elevii din învățământul obligatoriu

Publicat

elevi

Aproape 300.000 lei au fost cheltuiți de Inspectoratului Școlar Județean Alba pentru ca elevii să aibă din ce studia. Mai exact, această sumă reprezintă valoarea contractelor încheiate cu editurile pentru reeditarea manualelor școlare. Banii pentru manualele de care beneficiază elevii din învățământul obligatoriu au fost alocați de către Ministerul Educației.

Pentru fiecare an de studiu, Inspectoralete Școlare Județene cheltuiesc sute de mii de lei în vederea achiziționării de manuale. ISJ Alba a încheiat pentru anul școlar 2012-2013 contracte de reeditare a manulalelor, în valoare de 287.997,60 lei, cu 25 de edituri.

În raportul prezentat pe site-ul Inspectoratului Școlar Alba este precizat faptul că „pentru achiziționarea manualelor școlare s-au avut în vedere următoarele:

Încadrarea în bugetul prevăzut de MECTS. Pentru ISJ Alba, suma alocată fiind de 291.871 lei conform anexei nr.1 din nota nr. 3280 /17.02.2012 privind calendarul și repartizarea fondurilor în vederea achiziției manualelor școlare pentru învățământul obligatoriu prin completarea stocurilor inițiale/retipărire anul școlar 2012-2013. Lista manualelor școlare cuprinse în <Catalogul manualelor școlare pentru învățământul obligatoriu în vederea completării stocurilor inițiale/retipărire anul școlar 2012-2013>. Numărul de elevi defalcat pe fiecare clasă.”

De manualele comandate se folosesc anul acesta elevii din clasa pregătitoare și cei din învățământul obligatoriu adică până la clasa a X a.

Conform aceluiași raport, manualele au fost primite și distribuite până la data de 14 septembrie.

Suma cheltuită anul trecut a fost aproape identică, deși nu au existat clase pregătitoare. Pentru achiziționarea de manualele ISJ Alba a cheltuit în anul școlar 2011-2012 suma de 275.538,63 lei.

Cu toate că în fiecare an elevii beneficiază de manuale gratuite, programa școlară îi obligă pe părinți să scotă din buzunar la începutul fiecărui an școlar câteva sute de lei pentru rechizite.

Puteți vedea aici cât îl costă pe un părinte prima zi de școală pentru un copil de clasa I sau pregătitoare.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax