Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 4.500 de case din județul Alba sunt fără energie electrică. La Câmpeni și Abrud s-a oprit și alimentarea cu apă din cauza lipsei de curent

Publicat

curent Problemele privind furnizarea de energie electrică, după vijelia de duminică, nu s-au rezolvat în totalitate în județul Alba. La 24 de ore de la producerea evenimentului, în județ mai exista aproape 4.500 de consumatori fără energie electrică. Din acest motiv, în orașele Abrud și Câmpeni este oprită și furnizarea apei potabile.

Potrivit ISU Alba, până luni la ora 19.00, în județul Alba sunt 4.490 de consumatori de case fără energie electrică, fiind afectate în continuare 111 posturi de transformare de la reţeaua electrică. Din cauza lipsei de curent, Apa CTTA anunță întreruperea furnizării de apă potabilă în Albac (lipsa de energie electrică la stația de tratare a apei Buninginea) și în Cîmpeni pe strada Horea (lipsa energiei electrice la stația de repompare Muncel), până la reluarea alimentări cu energie electrică.

Reamintim că duminică a avut loc probabil cea mai puternică furtună din ultimii ani, care a durat doar aproximativ 15-20 de minute, a produs pagube importante la Alba Iulia. Cel puţin 10 acoperişuri au fost desprinse de vânt, unele dintre ele prăbuşindu-se peste maşini parcate şi avariindu-le.

În judeţ, au fost înregistrate şase cazuri în care persoane au fost rănite în timpul furtunii şi au avut nevoie de asistenţă medicală. Potrivit ISU Alba, una dintre ele a suferit o fractură, alta un traumatism toracic, iar patru cazuri au fost de plăgi şi escoriaţii.

Tot în judeţ, au fost afectate de vântul puternic 256 de posturi de transformare de la reţeaua electrică. Un număr de 15.162 de abonaţi au rămas fără curent.

VEZI:  Bilanţ provizoriu după FURTUNĂ, în ALBA. Şase persoane rănite, peste 15.000 de oameni fără curent electric, zeci de copaci doborâţi, acoperişuri prăbuşite şi maşini avariate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax