Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 4000 de copii din Alba nu au mers la şcoală, din cauza gerului. Unităţile de învăţământ ÎNCHISE în această săptămână

Publicat

clasa,manual Aproape 4000 de elevi şi preşcolari din judeţul Alba nu au mers, marţi, la şcoală, din cauza temperaturilor scăzute şi a problemelor de încălzire a sediilor unităţilor de învăţământ, potrivit datelor centralizate de IŞJ. Şcoli şi grădiniţe din alte cinci comune din judeţ vor fi închise, cel puţin miercuri şi joi.

Inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş a transmis pentru Alba24 situaţia actualizată a unităţilor de învăţământ închise în această perioadă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Un număr de 3.720 de elevi şi preşcolari au stat marţi acasă. Pe lângă unităţile care au anunţat luni că nu pot oferi condiţii pentru desfăşurarea cursurilor, au fost închise şi şcolile şi grădiniţele din Bălcaciu (comuna Jidvei) şi Şpring. S-a pus problema inclusiv a suspendării activităţii temporar în toate unităţile de învăţământ din judeţ, însă această hotărâre nu a fost luată pentru data de 10 ianuarie.

Astfel, marţi, 10 ianuarie, au fost închise şcoala şi grădiniţa din Bălcaciu (comuna Jidvei), din cauza unei defecţiuni la centrala termică.

Marţi, 10 ianuarie şi miercuri, 11 ianuarie sunt închise unităţile de învăţământ din: comuna Doştat (şcoala din Doştat şi cea din Boz), dar şi cele din comuna Roşia Montană, Şcoala Gimnazială Cîmpeni, Colegiul Naţional “Avram Iancu” Cîmpeni, Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni, dar şi şcolile primare din Vîrşi, Mihoeşti, Certege, Valea Bistrii (în total 2.357 elevi), şcoala din localitatea Mărgineni, comuna Săliştea, unde învaţă trei elevi.

Miercuri, 11 ianuarie şi joi, 12 ianuarie, nu merg la şcoală copiii din comunele Poşaga de Jos (36 de elevi şi preşcolari) şi Bistra (454 de elevi şi preşcolari).

În perioada 11-16 ianuarie sunt închise şcolile din comuna Şugag (334 elevi), iar în perioada 11-13 ianuarie, cei din Şpring (280 elevi) şi Berghin.

Vezi şi Noi unităţi şcolare ÎNCHISE în ALBA, din cauza gerului

Potrivit celor mai recente prognoze meteo, condiţiile de ger persistent se menţin în judeţul Alba doar marţi, 10 ianuarie, după care sunt posibile ninsori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax