Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 900 de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști, de la doi minori din Alba Iulia și Ocna Mureș

Publicat

petarde

Acţiunile de verificare a comercianţilor de produse de divertisment, pe bază de amestecuri pirotehnice, continuă. Polițiștii din Alba Iulia și Ocna Mureș au reușit să confiște într-o singură zi aproape 900 de articole pirotehnice din categoria a II-a de la doi minori.

Vineri la ora 12.30, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, au organizat o un control în Piaţa Cetate din municipiul Alba Iulia, în vederea depistării comercianţilor care nu respectă prevederile legale privind comercializarea articolelor de divertisment, produse pe bază de substanţe pirotehnice.

În cadrul acţiunii a fost depistat un minor în vârstă de 16 ani, din Alba Iulia care oferea spre vânzare 300 de articole pirotehnice, din categoria a II-a, fără a deţine autorizație de comercializare.

Pe numele său au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.37, alin. 3, din Legea 126/1995.

În aceași zi între orele 07.00-12.30, poliţiştii din Ocna Mureş, au organizat pe raza orașului Ocna Mureş, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională dar şi menţinerea climatului de siguranţă civică pe raza orașului Ocna Mureş.

Poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.620 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 250 de lei.

De exemplu, pe strada Nicolae Iorga din Ocna Mureş a fost depistat S.I., de 67 de ani, care efectua activităţi de taximetrie, fără ca autoturismul să fie autorizat în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional, cu amendă în valoare de 25.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 55 pct. 5 din Legea 38/2003 iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului, pentru o perioadă de 6 luni.

Pe strada Avram Iancu din Ocna Mureş, poliţiştii l-au depistat pe un minor de 15 ani, care oferea spre vânzare, fără drept, 582 de articole pirotehnice din categoria a II-a.

Articolele pirotehnice au fost confiscate iar faţă de minor cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax