Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arhivele din Alba găzduiesc o expoziţie cu documente bancare din secolele XIX-XX

Publicat

La Arhivele Naţionale Alba a avut loc, luni, vernisajul unei expoziţii documentare din activitatea bancară în perioada de sfârşit al secolului al  XIX-lea şi mijlocul secolului XX.

“Expoziţia este gândită în primul rând ca o aniversare a 125 de ani de la înfiinţarea primei bănci româneşti. Am gândit-o ca pe o conglomerare de informaţii referitoare la instituţii bancare, la bănci populare din judeţul Alba, din perioada 1871-1948. Sunt prezentate materiale de la aproximativ sapte-opt bănci, care cuprind: procese verbale, corespondenţă cu alte bănci din străinătate, statute, acţiuni, obligaţii de stat, procese verbale şi bugete, precum şi o listă foarte interesantă de persoane care au beneficiat de sprijinul băncilor pentru dezvoltarea afacerilor”, a declarat şeful Serviciului judeţean al Arhivelor Naţionale, Alexandra Dana Zecheru.

Printre cele mai interesante documente sunt cele care redau informaţii din anul 1887, despre primul Consiliu director al Băncii Patria, din care făceau parte personalităţi din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax