Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

Armin van Buuren, cu steagul românesc la o emisiune TV din Olanda. Vedeta de la Untold: ”La Cluj am avut emoții și trăiri incredibile!”

avatar

Publicat

buurenChiar dacă a trecut mai bine de o lună de la Festivalul UNTOLD, artiştii care au făcut publicul să vibreze continuă să povestească lumii întregii cât de grozav s-au simţit în România. Invitat la o emisiune în Olanda, celebrul Armin van Buuren, s-a dus cu steagul României și a vorbit despre emoţiile trăite la Cluj – Napoca.

Cu steagul României pe spate, Armin van Buuren a participat la o emisiune în ţara să natală, Olanda, unde a explicat relaţia sa cu fanii români. Este de notorietate faptul că artistul părăseşte cu greu scena festivalului de la Cluj.

Moderator: Ai fost plătit să cânţi pentru două ore şi jumătate şi ai stat pe scenă cinci ore.
Armin: Emoţionant! Când vezi 62.000 de oameni cu tricori imprimate cu faţa ta şi mesaje pentru tine, nu am cum să îţi explic ce poţi să simţi. Nişte emoţii şi trăiri incredibile şi acestea sunt cu adevărat importante. Te fac să rămâi pe scenă ca DJ şi dacă poţi să mixezi 5 ore şi să îi faci fericiţi, ei se simt norocoşi. Ca să îţi imaginezi, era ora 9 şi jumătate dimineaţă şi în arenă erau peste 62.000 de oameni. Am observant în timpul concertului 3 fete care stăteau aproape de scenă. Una dintre ele a plâns efectiv la toate piesele mele.

Artistul olandez are o influenţă puternică şi asupra tinerilor DJ inspiraţi de munca lui, iar acesta le întinde o mâna de ajutor şi îi ajută să se lanseze pe piaţă internaţională.

Un alt nume care aşteaptă cu nerăbdare să vină la noi este DJ-ul numărul unu al lumii, Martin Garrix. În acest an, după ce a plecat din România, a lansat o piesă nouă, al cărei videoclip este construit aproape în întregime din momentele de la UNTOLD.

Sursa: Știrile Protv

image_pdfimage_print
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT pe DN74, lângă Ampoiţa. Două maşini implicate. Trafic rutier blocat între Alba Iulia şi Zlatna

avatar

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut joi după-amiaza, în jurul orei 17.30, pe DN74, la intersecţia cu drumul spre localitatea Ampoiţa. Din primele date, două maşini s-au lovit.

În imaginile transmise de un cititor Alba24 se poate vedea un autoturism Volkswagen Golf avariat în partea din faţă şi o dubiţă, oprită într-un copac.

Traficul rutier este blocat.

Revenim cu amănunte.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

TEIUȘ

24 noiembrie: Ședință ordinară la Consiliul Local Teiuș. Rectificare bugetară, burse școlare și târguri

avatar

Publicat

Consilierii locali ai orașului Teiuș se reunesc vineri în ședință ordinară, pentru a dezbate și a supune la vot proiectele de hotărâre aflate pe oridnea de zi. Vor avea de aprobat rectificare bugetară pe anul 2017, bursele școlare, calendarul târgurilor pe 2018 și altele.

Vă prezentăm ordinea de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al orașului Teiuș pe anul 2017.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare și vânzare directă către dl. Marian Nicolae Cristian și soția Mariana Ioana Florina a imobilului teren identificat cu CF 71558 Teiuș, nr. Cad 71558 situat în Teiuș, str. Hirea, nr.66
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea burselor școlare pentru anul 2017-2018
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Fundația Betania pentru îngrijirea copiilor aflațu în nevoi sociale
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea calendarului târgurilor și piețelor în orașul Teiuș în anul 2018
 6. Proiect de hotărâre privind alegerea președinetelui de ședință de o perioadă de trei luni, respectiv decembrie 2017- frebruarie 2018
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire Iaz Piscicol”, orașul Teiuș, extravilan, jud. Alba, beneficiar SC Retter Projectmanagement SRL
 8. Cereri: Ghioancă Daniel
 9. Adrese: Liceul Teoretic Teiuș nr.2200/27.10.2017
 10. Probleme curente
 11. Stabilirea datei ședinței ordinare a Consiliului local al orașului Teiuș pe luna decembrie 2017.
image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Explozie a unei centrale pe lemne, la Abrud. Au intervenit pompierii din Cîmpeni

avatar

Publicat

O centrală pe lemne situată într-un apartament de pe strada Avram Iancu din Abrud a explodat, joi după masă. Pompierii din Cîmpeni au fost chemați imediat să intervină. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, nu s-au înregistrat victime. Totodată nu s-a produs nici un incendiu, dar suflul exploziei a deteriorat ușa de la balcon și un geam. 

Foto: arhivă

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 150 de elevi şi preşcolari din Alba au primit sfaturi de la poliţişti, pentru siguranţă în şcoli

avatar

Publicat

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu reprezentanţii instituţiilor partenere au desfăşurat, marţi şi miercuri, acţiuni informative-preventive dedicate siguranţei copiilor. Peste 150 de şcolari şi preşcolari din municipiul Alba Iulia au primit sfaturi de la poliţişti.

În zilele de 21 şi 22 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, cu sprijinul cadrelor didactice, au continuat acţiunile informativ-preventive dedicate siguranței copiilor, transmite IPJ Alba.

Peste 150  de elevi şi preşcolari, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 şi Asociaţia „Izvorul Tămăduirii” au participat la activităţi în cadrul cărora poliţiştii au prezentat teme privind siguranţa în mediul on-line, prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea hărţuirii în şcoli, prevenirea traficului de persoane şi a consumului şi traficului de droguri.

Copiii au avut ocazia să adreseze întrebări, să prezinte întâmplări şi experienţe proprii, să vizioneze filme educative, primind, totodată şi materiale de promovare a siguranţei în şcoli.

De asemenea, copiii de la grădiniţe s-au pregătit pentru această ocazie şi au confecţionat caschete de polițist din hârtie, pe care apoi le-au purtat cu mândrie.

Activităţile preventive vor continua în şcolile şi grădiniţele din judeţul Alba pe durata întregului an şcolar.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Verificări în trafic, pe DN1, la Aiud şi pe DN74, la Abrud. Amenzi de peste 10.000 de lei, într-o zi

avatar

Publicat

Poliţiştii au continuat acţiunile în trafic, miercuri, şi au dat amenzi pe DN74 la Abrud şi pe DN1 Aiud – Mirăslău. În total, sancţiunile au fost în valoare de peste 10.000 de lei. 20 de şoferi au fost amendaţi pentru viteză şi alţi 17 pentru alte abateri.

Pe DN1, între kilometrii 407 – Aiud şi 416 – Mirăslău au acţionat, miercuri, poliţiştii de la Compartimentul Rutier Aiud în colaborare poliţiştii Serviciului Rutier Alba. Au oprit şoferi în trafic şi au dat 21 de sancţiuni contravenționale, 20 dintre ele pentru conducători auto care au circulat cu viteză peste limita legală.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.975 lei, iar poliţiştii au reţinut şi 5 certificate de înmatriculare.

Pe DN74, la Abrud, au făcut verificări poliţiştii Compartimentului Rutier Abrud în colaborare specialişti din cadrul Registrului Auto Român Alba. Au aplicat, miercuri, 16 sancţiuni contravenționale şi au depistat 6 conducători auto care au circulat cu defecţiuni tehnice auto.

Amenzile au fost, în total, de 3.800 lei. Şi la Abrud, poliţiştii au reţinut 5 certificate de înmatriculare.

 

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate www.AutoPieseonline24.RO

ACTUALITATE

Utilizarea caselor de marcat electronice. Noile cerinţe, în vigoare. Conţinutul bonului fiscal

avatar

Publicat

Noi cerinţe tehnice pentru casele de marcat electronice au fost impuse prin modificarea normelor metodologice de aplicare a OUG 28/1999, ce au intrat în vigoare din 20 noiembrie.

Aparatul de marcat electronic fiscal trebuie supus comisiei pentru autorizare şi trebuie să conțină un modul fiscal propriu cu un set minim de funcții accesibile prin comenzi de interfațare cu restul aplicației aparatului de marcat electronic fiscal, prin intermediul căruia controlează:

– memorie fiscală unic inscriptibilă tip (E)PROM sau tip OTP;

– un dispozitiv de afișaj client special cu caractere de minimum 5 mm, cu numărul minim de caractere suficient pentru afișarea valorii maxime pentru totalul de bon și care asigură o bună lizibilitate pentru client în orice condiții de lumină ambiantă. Dispozitivul de afișaj client la aparatele de marcat electronice fiscale destinate activității de taximetrie este înglobat în carcasa acestor aparate și va avea caracteristicile tehnice stabilite prin normele de metrologie legală referitoare la taximetrie;

– un dispozitiv de imprimare a bonurilor fiscale, precum și a altor documente specifice aparatelor de marcat electronice fiscale, cu minimum 18 caractere pe linie document și caractere de minimum 2,5 mm înălțime;

– un afișaj operator;

– un dispozitiv pentru accesarea funcțiilor aparatului;

– un sistem pentru stabilirea regimului de lucru;

– interfață care să permită atașarea unui dispozitiv de salvare externă, în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din OUG 28/1999;

– un dispozitiv de comunicație externă care permite conectarea într-un sistem informatic, folosind un canal public de comunicație pe baza unui protocol TLS/SSL, în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale menţionate la punctul anterior;

– un modul criptografic certificat în conformitate cu standardul FIPS 140-2 Level 2 sau minimum Common Criteria EAL3 care să folosească un certificat digital X.509.v3 cu lungimea cheii RSA de cel puțin 2048 biți, instalat inițial de către producător, în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale menţionate anterior;

– importul certificatului digital emis de ANAF în modul de lucru online, folosind protocolul de comunicații IETF CMC;

– importul certificatului digital folosit de ANAF;

– semnarea fișierelor generate ca urmare a funcționării aparatului de marcat electronic fiscal în modul de lucru offline, care se efectuează în conformitate cu standardul PKCS#7 folosind algoritmul de calcul stabilit prin ordin ANAF.

Cerinţele evidenţiate mai sus sunt nou introduse.

Reamintim că prin HG nr. 804/2017 este posibilă, la opțiunea contribuabilului, achiziționarea și utilizarea unui alt dispozitiv, de tip PC, telefon inteligent, tabletă, POS, conectat la o imprimantă fiscală.

Imprimantele fiscale sunt dispozitive care includ un modul fiscal, controlat de un program de control memorie fiscală şi periferice controlabile de către acesta; nu au program de aplicaţie propriu şi se interfaţează cu un sistem de calcul de tip calculator, terminal pentru transferul electronic de fonduri la punctul de vânzare- POS, sau cu un dispozitiv de tip telefon inteligent, tabletă, precum şi altele asemenea, ce dispun de un program de aplicaţie dedicat şi identificabil. Interfaţarea se poate realiza prin cablu serial, magistrală serială universală-USB, reţea, precum şi reţea fără fir – Wi-Fi sau Bluetooth.

Perioada de valabilitate a autorizației de distribuție a aparatelor de marcat electronice fiscale a crescut de la 3 la 5 ani. Autorizația de distribuție a aparatelor de marcat electronice fiscale destinate activității de taximetrie își păstrează valabilitatea cu condiția reînnoirii avizelor pentru exercitarea activității de montare și, respectiv, de reparare de mijloace de măsurare.

Conţinutul bonului fiscal (cu excepţia bonurilor fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate activităţilor de schimb valutar şi de taximetrie), trebuie să cuprindă în plus – pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă – şi:

– codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului;

– unitatea de măsură

– modalitatea de plată.

De asemenea, a fost eliminată obligaţia contribuabilului de a solicita şi obţine de la organul fiscal certificatul de atestare fiscală, în vederea obţinerii autorizaţiei de distribuţie a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Reamintim că de la 1 iunie 2018 sunt obligatorii casele de marcat cu jurnal electronic pentru firmele mijlocii şi mari, iar de la 1 august 2018, pentru firmele mici.

sursă: legestart.ro

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de taximetrişti din Alba Iulia, amendaţi de Poliţia Rutieră. Ce sancţiuni au dat oamenii legii

avatar

Publicat

Zeci de taximetrişti au fost amendaţi de Poliţia Rutieră Alba Iulia, miercuri, în cadrul unei acţiuni organizate în colaborare cu Serviciul de Investigaţii a Criminalităţii Economice IPJ Alba. În total, oamenii legii au controlat 84 de autovehicule care efectuau transport de persoane în regim taxi.

Poliţiştii au aplicat 34 sancţiuni contravenționale, în valoare de 6410 lei şi au controlat 84 de autovehicule care efectuau transport de persoane în regim taxi, transmite IPJ Alba.

Din totalul de 34 de sancţiuni aplicate, 24 sancţiuni au fost aplicate conform OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 7 pentru alte abateri.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 168 ei, au reţinut un certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP şi un permis auto pentru neacordare de prioritate.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un bărbat de 47 de ani din Blaj, urmărit naţional, a ajuns după gratii. Este condamnat pentru distrugere

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Blaj a fost reţinut şi transportat la penitenciar. Era urmărit naţional şi are de executat o pedeapsă după gratii, pentru distrugere.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Alba din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-au depistat şi reţinut, la Alba Iulia, pe V.F. (27 de ani) din Blaj. Este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Bărbatul a fost condamnat, în 17 noiembrie, de Judecătoria Aiud, la executarea unei pedepse privative de libertate de libertate de 2 luni și 1296 zile închisoare. Se sustrăgea executării acesteia, fiind urmărit, la nivel naţional.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Actriţa Stela Popescu a murit. A fost găsită decedată, la domiciliul acesteia, de un membru al familiei

avatar

Publicat

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani. Actrița a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Decesul a fost a confirmat de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Potrivit reprezentanţilor SMURD, Stela Popescu a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul acesteia. Peste o lună împlinea 82 de ani.

Actriţa a fost găsită la ora 15.50, de un echipaj SMURD, fară suflare, în propria casă. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.

„Un echipaj de-al nostru a fost la domiciliul dumneaei, în jurul orei 15.50 şi a găsit-o fără semne vitale“, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

„În momentul în care am ajuns la locaţie, era decedată de mai multe ore”, a completat medicul de la urgențe. Surse din Poliţia Capitalei au declarat pentru „Adevărul” că Stela Popescu ar fi murit în urma unui stop cardiorespirator, un echipaj de poliţie fiind trimis la faţa locului. „Momentan nu avem un dosar de moarte suspectă, se va face o evaluare la faţa locului şi vom vedea dacă este nevoie de autopsie sau nu”, au afirmată sursele citate. Potrivit unor surse citate de Ştirile Pro tv, vecinii au sunat la Urgenţe pentru că actriţa nu răspundea la uşă. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale SMURD. Nu s-au făcut manevre de resuscitare: Stela Popescu era decedata în momentul în care ajutoarele au ajuns la locuinţa.

Într-un interviu acordat în 2012 în ziarul Adevărul, întrebată dacă îi este teamă de moarte, Stela Popescu spunea: „Mama mea nu se văita niciodată, nici înainte să se ducă. Atât spunea: „Tare rău îmi pare!”. Mie îmi vine să spun acelaşi lucru, că am atâtea de făcut. Mâine, dacă nu mai joc, mai am o mie de lucruri de făcut!“ În acelaşi interviu spunea că atunci când stă singură în casa mare şi cochetă, îi place să privească în jur, la zecile de poze, cadouri şi amintiri de la admiratori.

În vârstă de 81 de ani, Stela Popescu a realizat, de-a lungul carierei în cinematografie, cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel. A jucat în peste 25 de filme precum „Nea Mărin miliardar” (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), etc.

Stela Popescu a fost la Alba Iulia în 10 septembrie 2017, fiind invitata specială a festivalului ”Alba Iulia Music & Film Festival” . Actrița s-a întâlnit cu publicul și a avut un dialog cu cei care au dorit  să afle mai multe despre o carieră de decenii în „culisele” cinematografiei.

Întâlnirea a avut loc în Grădina Cetății (pe Aleea Sf. Capistrano, în partea nord-vestică a Cetății Alba Carolina) și a fost moderată de Irina Margareta Nistor, „vocea filmului românesc”. Mai jos puteți vedea un video de la acest eveniment.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Albac, cu dosar penal. A tăiat ilegal arbori din pădurea statului

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Albac s-a ales cu dosar penal, după ce a tăiat 10 arbori din specia molid şi i-a vândut.

Potrivit IPJ Alba, cu ocazia verificărilor privind integritatea fondului forestier național, poliţiştii au stabilit faptul că în perioada martie – aprilie 2017, în comuna Albac, locul numit “Valea Noti” (situat în UP II UA 16) R.G., un bărbat de 47 de ani din localitate a tăiat de pe picior, în stare verde şi nemarcat de către autorităţil silvice, 10 arbori de esență rășinoase, specia molid, iar materialul lemnos rezultat l-a valorificat.

Faţă de R.G. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate
EVENIMENTacum 12 minute

FOTO: ACCIDENT pe DN74, lângă Ampoiţa. Două maşini implicate. Trafic rutier blocat între Alba Iulia şi Zlatna

TEIUȘacum 24 de minute

24 noiembrie: Ședință ordinară la Consiliul Local Teiuș. Rectificare bugetară, burse școlare și târguri

Publicitate
ABRUDacum 28 de minute

Explozie a unei centrale pe lemne, la Abrud. Au intervenit pompierii din Cîmpeni

ACTUALITATEacum 59 de minute

FOTO: Peste 150 de elevi şi preşcolari din Alba au primit sfaturi de la poliţişti, pentru siguranţă în şcoli

Publicitate
ABRUDacum 1 oră

Verificări în trafic, pe DN1, la Aiud şi pe DN74, la Abrud. Amenzi de peste 10.000 de lei, într-o zi

ACTUALITATEacum 1 oră

Utilizarea caselor de marcat electronice. Noile cerinţe, în vigoare. Conţinutul bonului fiscal

Publicitate
ACTUALITATEacum 1 oră

Zeci de taximetrişti din Alba Iulia, amendaţi de Poliţia Rutieră. Ce sancţiuni au dat oamenii legii

ACTUALITATEacum 1 oră

Un bărbat de 47 de ani din Blaj, urmărit naţional, a ajuns după gratii. Este condamnat pentru distrugere

Publicitate
EVENIMENTacum 2 ore

Actriţa Stela Popescu a murit. A fost găsită decedată, la domiciliul acesteia, de un membru al familiei

ACTUALITATEacum 2 ore

Bărbat din Albac, cu dosar penal. A tăiat ilegal arbori din pădurea statului

Publicitate
ABRUDacum 2 ore

Dosar de înşelăciune la Abrud, pentru lucrări de montare jgheaburi. Patru bărbaţi, cercetaţi de poliţie

EVENIMENTacum 2 ore

FOTO ACCIDENT pe DN1, la intrare în Aiud dinspre Alba Iulia. Maşină răsturnată în şanţ

EVENIMENTacum 2 ore

FOTO-VIDEO „Cercetări arheologice la Museikon”. Expoziție cu artefacte descoperite la restaurarea clădirii

ACTUALITATEacum 2 ore

Hoţii care au furat, acum o lună, bani din ATM-uri la Sebeş, prinşi de Poliţie. Prejudiciu de peste 3000 lei

ACTUALITATEacum 2 ore

LUNI: „Blajul salută Marea Unire”. Recital muzical, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din municipiuCopyright © 2017 Alba24.ro powered by Independent Media & More