Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Artişti din Aiud şi Bucureşti reprezintă România la expoziţia internaţională de artă plastică Art Mart, din India

Publicat

1 (2) Artişti din Aiud şi Bucureşti participă în această perioadă la expoziţia internaţională de artă plastică Art Mart, de la Khajuraho (India). Evenimentul reuneşte peste 40 de artişti din 18 ţări.

Artistul aiudean Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud, a fost invitat să participe la acest eveniment, reprezintând România alaturi de două artiste plastice din Bucureşti: Brânduşa Bontea şi Irina Florescu.

Această expoziţie are loc în cadrul celebrului festival de dansuri din Khajuraho unde participa în acest an ansambluri din India şi din ţările în care dansul indian este practicat.

„Per ansamblu acest eveniment oferă un program complex în care se îmbină tradiţii şi culturi diferite si prezintă armonia spirituală specifică Asiei. Pavilionul artelor vizuale reprezintă o abordare foarte interesantă privind arta contemporană din India în context universal. Pe lângă acest pavilion în curtea interioară sute de meştesugari îşi prezintă produsele. În fiecare zi au loc discuţii tematice despre arta si cultura contemporană, iar seară de seară ansablurile de dansuri ne încânta cu un program fermecător.

În cadrul prezentarilor artistice am propus imagini cu lucrările lui Constantin Brâncuşi realizate de Robert Lixandru în muzeele din Statele Unite ale Americii, precum si filmul “Vise necenzurate”, realizat de  Lörincz Zoltán, după o expoziţie realizată la Galeriile Inter-Art Aiud” a transmis Ştefan Balog din India.

De remarcat că organizatorii expoziţiei Art Mart International India 2017 au ales o lucrare semnată de artistul aiudean Ştefan Balog pentru afişul taberei.

La eveniment participă artişti din Belarus, Bahrain, Canada, Corea de Sud, Franta, India, Indonezia, Italia, Japonia, Lebanon, Malaezia, Nepal, Polonia, România, Rusia, Singapore, SUA, Turcia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax