Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF: Legislaţia pensiilor private facultative, Pilonul III, va fi revizuită. Se include schema pensiilor ocupaţionale

Publicat

contabil datorie Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă că legislația aferentă pensiilor private facultative (Pilonul III) va fi revizuită pentru includerea schemelor de pensii ocupaționale în prevederile legii, acesta reprezentând unul dintre proiectele strategice ale pentru anul 2016.

“Reprezentanții ASF și ai Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) au convenit constituirea a două grupuri comune de lucru, dintre care unul se va axa pe revizuirea legislației aferente Pilonului III de pensii, în vederea cuprinderii schemelor de pensii ocupaționale în prevederile legii”, se menționează într-un comunicat al ASF.

Printre principalele teme de discuție au fost modificarea legislației în domeniu și optimizarea politicii investiționale, cele două subiecte vizând “buna funcționare și dezvoltarea sistemului de pensii private”.

Cel de-al doilea grup de lucru va avea ca temă principală completarea și actualizarea politicii investiționale a fondurilor de pensii administrate privat și a celor facultative. Potrivit reprezentanților ASF, se va urmări astfel adecvarea cadrului investițional în domeniul pensiilor private, prin reglementări care să încurajeze diversificarea portofoliilor în concordanță cu ritmul de creștere a valorii fondurilor de pensii.

“Printre măsurile avute în vedere se numără și dezvoltarea pieței OTC (over-the-counter, n.r.) și a produselor derivate. Participanții la discuții au abordat și tema educației financiare, ca o componentă importantă a dezvoltării sistemului de pensii private. Atât ASF, cât și APAPR, au subliniat necesitatea încheierii unui parteneriat care să permită implicarea specialiștilor din piețele reglementate în programe educaționale de durată”, se mai spune în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax