Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asigurarea obligatorie a locuinței ar putea fi plătită odată cu factura de întreţinere. Proiect al UNSAR

Publicat

blocuri apartamente 2

Românii ar putea plăti în viitorul apropiat asigurarea obligatorie a locuinţei direct în factura de utilităţi, potrivit unui proiect al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR).

Cea mai nouă propunere în ceea ce privește schimbarea regulilor de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor este avansată de UNSAR. Într-un document oficial transmis ASF și prezentat de Profit.ro, UNSAR propune, printre altele, „liberalizarea canalelor de distribuție către societăți/entități care furnizează utilități publice”.

Citește și Lege a deputatului Răcuci: dezvoltatorii imobiliari deghizați în persoane fizice NU vor mai plăti taxe

Mai concret, UNSAR se referă la vânzarea poliței în baza facturilor la gaze, energie electrică, cablu sau telefonie. Fără a exista legături directe între cele două inițiative, propunerea UNSAR este în același spirit cu cea a deputatului PSD, Răzvan Rotaru, care a inițiat un proiect de lege ce propune plata primei de asigurare PAD în același timp cu achitarea impozitului pe imobile.

Reprezentanții UNSAR au declarat, pentru Profit.ro, că orice inițiativă care ar putea duce la creșterea numărului de locuințe asigurate este binevenită și că „sunt deschiși la dezbateri”.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax