Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Asigurarea obligatorie a locuințelor ar putea acoperi și furtunile. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

Parlamentarii au inițiat un proiect legislativ de completare a legii privind asigurarea obligatorie a locuințelor, pentru completarea, la articolul referitor la dezastrele naturale, cu fenomenele extreme de furtună.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 2 lit. b) din Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor a fost înregistrată de curând la Senat pentru dezbatere și propune mărirea listei dezastrelor naturale care sunt acoperite de polița PAD.

Citește și Lege a deputatului Răcuci: dezvoltatorii imobiliari deghizați în persoane fizice NU vor mai plăti taxe

Inițiatorii susțin că în urma ultimelor furtuni, când astfel de fenomene extreme s-au soldat nu numai cu pagube materiale importante, ci și cu pierderi de vieți omenești, trebuie schimbată legea.

Conform actualelor norme (Legea nr. 260/2008), toți propritarii de locuințe din România sunt obligați să dețină asigurare pentru locuințe, împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor. Statisticile PAID (Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor naturale) arată că la finele lunii august 2017, doar 18,5% dintre locuințele românilor sunt asigurate.

În plus, nici cei care au asigurare nu vor putea să-și recupereze pagubele, deoarece normele legale nu includ furtuna printre calamitățile în urma cărora se pot cere despăgubiri.

Proiectul de lege prevede adăugarea furtunii în rândul dezastrelor naturale acoperite de polița PAD. Astfel, furtuna se va alătura dezastrelor naturale acoperite deja de această poliță de asigurare obligatorie a locuințelor, și anume cutremurele, alunecările de teren și inundațiile.

 

Inițiativa legislativă a fost depusă în dezbatere publică la Senat, care este prima cameră sesizată.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax