Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţia SM Speromax Alba atrage atenţia asupra marginalizării persoanelor cu handicap şi boli cronice

Publicat

 

De Ziua Mondială a Sclerozei Multiple (SM), Asociaţia SM Speromax Alba invită albaiulienii, în data de 25 mai, începând cu ora 18.00, la un concert de fanfară, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Cu această ocazie, Asociaţia atrage atenţia asupra obstacolelor ce împiedică persoanele cu boli cronice fluctuante, cum este SM, să acceseze un loc de muncă adecvat.

„Munca este un aspect fundamental al vieţii noastre. Acesta oferă nu numai un salariu, ci un sentiment de valoare de sine, o oportunitate de a duce o viaţă independentă şi de a fi un membru complet integrat în societate. Milioane de oameni din întreaga lume nu au acces la un loc de muncă corespunzător.

Persoanele cu handicap sau boli cronice sunt deseori marginalizate de societate şi drepturile lor la accesarea unui loc de muncă nu sunt recunoscute de către angajatori sau garantate prin lege în ţara lor”, precizează Dragoş Zaharia, preşedintele Asociaţiei SM Speromax Alba.

În decembrie 2006, Convenţia privind drepturile persoanelor cu handicap a fost adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aceasta a recunoscut drepturile persoanelor cu handicap, inclusiv dreptul la muncă în “condiţii egale cu ceilalţi”, oferind o platformă pentru a schimba vieţile a milioane de persoane cu handicap şi familiilor lor, în bine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax